RESULTATERFINANS

Cisco: Jevn november, men dårlig økonomisk sikt

På Ciscos årlige analytikertreff, anstrengte toppsjef John Chambers seg for å opprettholde balansen mellom nøkternet og forsiktig optimisme.

5. des. 2001 - 09:03
Cisco-sjef John Chambers vesentlige budskap på det årlige analytikertreffet var at mens november i og for seg ga grunn til forsiktig optimisme, var det vanskelig å fastslå noen bestemt trend på lang sikt.

Chambers sa at ordreinngangen i november var jevn og svarte til forventningene. Men han ville ikke kommentere utsiktene for det andre kvartalet i inneværende regnskapsår, som avsluttes 26. januar, og han poengterte at det var dårlig økonomisk sikt, og problematisk å komme med presise prognoser for salg og etterspørsel utover ett eller to kvartaler. Han advarte at det ikke er "business as usual".

Analytikere forventer 4,47 milliarder dollar i omsetning i andre kvartal, mot 6,75 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Chambers' eneste konkrete uttrykk for forsiktig kortsiktig optimisme var antakelsen om at Cisco vil kjøpe åtte til tolv selskaper i løpet av 2002. Fra 1993 til 2000 gjennomførte Cisco 71 oppkjøp. I 2001 er tallet bare to.

På lang sikt er optimismen mer håndfast. Målet de kommende tre til fem år er å øke omsetningen per ansatt fra dagens nivå på 470.000 dollar til minst 700.000 dollar. Det innebærer en gjennomsnittlig årlig vekst på om lag ti prosent.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.