Cisco kjøper åpent alternativ til Exchange

Å bytte ut Exchange med Postpath skal være smertefritt. Ytelsen går opp og kostnadene ned.

Cisco kjøper åpent alternativ til Exchange

Å bytte ut Exchange med Postpath skal være smertefritt. Ytelsen går opp og kostnadene ned.

Cisco melder at de har avtalt å kjøpe privateide Postpath for 215 millioner dollar. Postpath tilbyr bedrifter et Linux-basert alternativ til Microsofts e-postserver Exchange, der Outlook-klientene erstattes av tjenester formidlet i en valgfri nettleser. Løsningen er utformet slik at det skal være tilnærmet smertefritt å bytte til Postpath fra Exchange. I en første fase kan Postpath samspille med andre Exchange-servere – de oppfatter Postpath-serveren som en annen Exchange-server – slik at overgangen kan skje trinnvis.

Postpath kan uten videre overta alt samspill mellom Exchange og andre systemer, som servere mot mobile tjenester og synkronisering mot mobile klienter. PC-klientene kan altså bytte fra Outlook til Postpaths webklient uten at det skaper problemer med ActiveSync mot brukernes mobiltelefoner.

Løsningen er ellers lagt opp med tanke på VMware-basert virtualisering, og har standardbaserte løsninger som verner mot spam og virus, og for å legge opp kontrollert arkivering av e-post.

Fordelene ved å bytte til Postpath er dels bedre ytelse – med lik maskinvare kan Postpath være opptil ti ganger raskere enn Exchange, hevdes det – dels reduserte kostnader og enklere administrasjon.

Cisco sier de vil integrere Postpath med produktene til WebEx, som de kjøpte i mai i fjor. WebEx er dels en plattform for webkonferanser, dels en plattform for å levere programvare som tjenester over web.

Kjøpet av Postpath styrker med andre ord Ciscos salgsargument overfor bedrifter som ellers hadde vært tilbøyelige til å velge Microsofts løsninger innen integrert kommunikasjon, eller «unified communication», fordi de allerede har Exchange.

Nettstedet til Postpath tilbyr en 12 brukers utgave til gratis nedlasting.

    Les også:

Til toppen