RESULTATERFINANS

Cisco kjøper drift for datasentraler

Tredje kvartal viser at de er over kneika og klare for ny vekst.

Fra Ciscos nye datasentral i Texas.
Fra Ciscos nye datasentral i Texas. Bilde: Cisco
16. nov. 2012 - 11:15

Cisco kunngjorde i går kveld at de kjøper Cloupia, en leverandør av driftsautomatisering for datasentraler og en aktør innen «programvaredefinerte datasentraler». Cloupia automatiserer drift av «konvergent infrastruktur» hvilket vil si at man i tillegg til fullt innsyn i egen nettsky, også kan bruke det samme verktøyet til å håndtere det man bruker av ressurser fra offentlige nettskyer.

Cloupia er privateid, og koster Cisco 125 millioner dollar.

ISI-analytiker Brian Marshall har sendt et notat til sine kunder, som er fanget opp av All Things Digital: Han forteller at Cloupia ar 30 kunder, 50 ansatte og partnerskap med flere ledende aktører innen virtualisering og nettskyen, som VMware, Amazon, Rackspace og Microsoft.

Cloupia skal inngå i Cisco Data Center Group, en avdeling som taler til å bli stadig viktigere for Cisco, med sin «Unified Computing System» og Nexus-svitsjer. Oppkjøpet skal fullføres i løpet av inneværende kvartal.

Tidligere denne uken kunngjorde Cisco bedre tall enn ventet for kvartalet fram til 27. oktober, regnskapsårets første. Omsetningen økte med 5,5 prosent til 11,9 milliarder dollar mens nettoresultatet etter skatt økte med 17,7 prosent til 2,1 milliarder dollar. Tallene kombinert med en troverdig prognose for videre vekst drev aksjekursen opp over 8 prosent.

Cisco-sjef John Chambers oppsummerer situasjonen slik:

– Cisco står midt opp i avgjørende markedsoverganger, med nettsky, mobilitet og video. Samtidig tror vi den største markedsovergangen hører framtiden til, etter hvert som tingenes internett blir virkelig… Tingenes internett vil skape uante muligheter for bedrifter, individer og land, og Cisco er klar til å lede og utnytte maksimalt mulighetene som ligger i denne utviklingen.

I kvartalet utvidet Cisco sitt partnerskap med to ledende aktører innen datasentraler og nettskyen, henholdsvis Citrix og EMC. Samarbeidet med Citrix gjelder nettverk i skyen, orkestrering i skyen og mobile arbeidsmetoder. Samarbeidet med EMC gjelder «tre veier til skyen»: skreddersydd infrastruktur, validert referansearkitektur og forhåndsintegrert konvergent infrastruktur.

Analytiker Bill Kreher i Edward Jones sier til Bloomberg at Cisco har gjennomført både vellykkede kostnadskutt og også priskutt. Det slår svært positivt ut nå, men kan reise tvil om selskapets evne til å opprettholde sine marginer. Kreher anbefaler å ikke selge det man måtte ha av Cisco-aksjer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.