Cisco kjøper ekspert som temmer hjemmenett

Pure Networks ser på hjemmenett som mer enn at flere PC-er deler tilgang på bredbånd.

Cisco kjøper ekspert som temmer hjemmenett

Pure Networks ser på hjemmenett som mer enn at flere PC-er deler tilgang på bredbånd.

Cisco melder at de kjøper sin privateide partner Pure Networks for 120 millioner dollar. Pure Networks er ekspert på verktøy for å gjøre nettverk i hjemmet til mer enn bare å dele tilgang på bredbånd. De samarbeider med Cisco om utviklingen av Linksys Easy Link Advisor (LELA). Linksys er Ciscos avdeling for utstyr til hjemmenettverk: LELA skal gjøre det enklere for forbrukere å sette opp, organisere, drifte, sikre og dra nytte av et hjemmenettverk.

Pure Networks skal videreføres i sine nåværende lokaler i Seattle i delstaten Washington, og gjøre til en del av Linksys. Cisco understreker at de overtar både åndsverket og utviklerstaben i selskapet.

Ifølge Cisco skal Pure Networks bidra til overgangen fra versjon 1.0 til versjon 2.0 av «Home Networking». I versjon 2.0 bærer nettverket alle hjemmets multimedietjenester, og omfatter en rekke forskjellige apparater, applikasjoner og tjenester som koples til og kommuniserer med hverandre.

Skjermbildet nedenfor er hentet fra et av Pure Networks-verktøyene, Speed Meter Pro, for å løse opp i ulike typer ytelsesproblemer.

Til toppen