BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco kjøper enda et sikkerhetsselskap

Scansafe leverer IT-sikkerhet som tjeneste gjennom nettskyen.

28. okt. 2009 - 14:19

Nettutstyrsgiganten Cisco kunngjorde i går at de kjøper Scansafe, et privateid selskap som har spesialisert seg på å levere IT-sikkerhet som tjeneste over nettet.

Cisco legger ut rundt 183 millioner dollar i kontanter og insentiver for å holde på nøkkelansatte i Scansafe. Kjøpet skal fullføres innen utgangen av januar.

Kjøpet innebærer at Cisco den siste måneden har kjøpt selskaper for over 6 milliarder dollar: Det norske videokonferanseselskapet Tandberg for 3,0 milliarder dollar 1. oktober, den amerikanske spesialisten på mobil infrastruktur Starent for 2,9 milliarder dollar 12. oktober, og nå Scansafe for 183 millioner dollar.

Ciscos forrige store kjøp av en spesialist på IT-sikkerhet skjedde rett over nyttår 2007 da de skaffet seg Ironport, en leverandør av dedikerte bokser med ferdig installert programvare. Seinere det året kjøpet Cisco enda to spesialister på IT-sikkerhet, Broadware Technologies og Securent.

Tidligere Ironport-leder og i dag sjef for Ciscos avdeling for sikkerhetsteknologi, Tom Gillis, beskriver kjøpet av Scansafe som del av en satsing for å «bygge en arkitektur for grensefri nettverkssikkerhet som kombinerer nettjenester og nettskytjenester for håndheving av avansert sikkerhet.»

Til fagmagasinet Techweb sier Jay Chaudhry, sjef for Scansafe-konkurrenten Zscaler, at Ciscos kjøp av Scansafe må betraktes som en validering av tjenestemodellen for IT-sikkerhet.

Kjøpet av Scansafe skjerper også Cisco som konkurrent til antivirusspesialister som Symantec og McAfee: Begge trapper opp satsingen på IT-sikkerhet som tjeneste gjennom nettskyen.

I mars i år beskrev digi.no hvordan Cisco har utnyttet Ironport-teknologien til å tilby bedrifter sikkerhetstjenester basert på en kombinasjon av lokalt installert utstyr og tjenester levert over nettet. Et sentralt Ironport-produkt i Ciscos assortiment er en dedikert spam- og virussperre («Spam & Virus Blocker) som plasseres mellom brannmur og e-posttjener, og som passer for organisasjoner med opptil 250 brukere. Dette apparatet oppdateres løpende gjennom tjenester fra Senderbase, et internasjonalt overvåkingsnettverk som var en viktig grunn til at Cisco kjøpte Ironport i sin tid.

Cisco sier at de kommer til å kombinere Scansafe-tjenestene med Ironport, for å kunne tilby allsidige og fleksible løsninger på kunders sikkerhetsbehov. Scansafe skal også integreres med klienten for «AnyConnect VPN» med tanke på bedre sikkerhet for mobile brukere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.