BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco kjøper seg fart

Cisco Systems kjøper opp xDSL-virksomheten Dagaz til det amerikanske selskapet Integrated Network Corporation (INC). Dagaz kjøpes for vel 817 millioner kroner i kontanter pluss opsjoner for 124 millioner kroner.

digi:stab
11. aug. 1997 - 14:57

Kjøpet ventes å være avsluttet i løpet av august, opplyser Cisco, som dermed styrker sin satsing på høyhastighetsteknologi. xDSL er en teknologi som gjør det mulig å benytte telenettets kobbertråd for høyhastighetskommunikasjon. Data, tale og video kan overføres på mellom to til åtte megabit per sekund som er betydelig raskere en dagens modem.

- Dette er et område i sterk vekst og Cisco vil kunne tilby avanserte xDSL-produkter både til operatører og abonnenter, sier Bjørn Christensen i Cisco Norge i en pressemelding.

xDSL-teknikken er ønsket av mange teleoperatører som stadig møter større krav til raskere Internett-tilknytning, flere websider med bilder som krever stor plass, større elektronisk handel, flere telependlere og nye tjenester som integrerer tale, video og data. I dag finnes over 700 millioner teleforbindelser i verden og med xDSL kan brukerne tilknyttes nettverksbaserte applikasjoner med hastigheter som i et lokalt nettverk.

Integrated Network Corporation ble grunnlagt i 1985 av personer i Bell Systems ledelse, og utvikler tjenester for tele-, data- og videokommunikasjon. Selskapets xDSL-virksomhet, Dagaz, utvikler høyhastighetsprodukter for "Last Mile Network", det vil si den delen av kommunikasjonen som berører tilknytning av mindre kontorer og hjemmebrukere til aksesspunkter i større bedrifter og hos Internett-leverandører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.