Cisco kjøper spesialist på brikker til høyhastighetssamband

StratumOne kjøpes for 435 millioner dollar i aksjer. Selskapet ble etablert i 1997, har 78 ansatte, og har ennå ikke tjent penger.

StratumOne kjøpes for 435 millioner dollar i aksjer. Selskapet ble etablert i 1997, har 78 ansatte, og har ennå ikke tjent penger.

Forklaringen er at Cisco trenger teknologien til framtidige svitsjer for høyhastighets fiberoptisk samband, med båndbredde på 10 Gbps. StratumOne konstruerer brikker som vil danne kjernen i neste generasjons høyhastighetsnettverk, og kjøpes for sin strategiske verdi.

StratumOne har spesialisert seg på en teknologi kjent som SONET (synchronous optical network) i USA, og SDH (synchronous digital hierarchy) i Europa. 10 Gbps-produktene til selskapet retter seg mot en nettverkstype kjent som OC-192.

Toppsjef Vijay Parikh i StratumOne sier til Wall Street Journal at teknologien betraktes som så viktig, at de fleste leverandørene ville foretrekke å eie den, framfor å kjøpe den i markedet. Han fryktet derfor at markedet for StratumOnes produkter derfor ville bli forholdsvis begrenset, hvis han ikke gikk med på et oppkjøp.

Ifølge Electronic Buyers' News kommer ikke Cisco til å tilby StratumOne-produkter til sine konkurrenter.

Oppkjøpet skal regnskapsføres som et interessefellesskap og fullføres innen oktober i år, som er utgangen av første kvartal i Ciscos avvikende regnskapsår. Det er Ciscos sjette oppkjøp i år, og nummer 36 i alt. Oppkjøpet er godkjent av styrene i begge selskapene, under forutsetning av offentlig godkjenning.

Til toppen