Cisco kjøper verktøy for videodistribusjon

ExtendMedia lar operatører levere video til alle slags klienter og betalingsløsninger.

Cisco kjøper verktøy for videodistribusjon

ExtendMedia lar operatører levere video til alle slags klienter og betalingsløsninger.

Cisco melder at de har inngått avtale om å kjøpe ExtendMedia, selskapet bak verktøyet OpenCase som lar operatører og medieselskaper levere video til pc-er, mobiltelefoner og tv. OpenCase tillater både streaming og nedlasting, og brukerne kan fritt velge om de skal ta seg betalt gjennom annonser, abonnement, leie eller stykkpris.

ExtendMedia er ikke børsnotert, og Cisco har ikke oppgitt hvor de må ut med for å tilegne seg selskapet. ExtendMedia har hovedkvarter i den amerikanske delstaten Massachusetts, men storparten av de 52 ansatte er lokalisert til Toronto i Canada. Blant referansekundene er AT&T, Bell Canada og Paramount Pictures. Cisco sier de tar sikte på å fullføre kjøpet innen det nylig påbegynte regnskapsårets første halvdel, det vil si innen utgangen av januar 2011.

ExtendMedias grunnleggende system for innholdsforvaltning, OpenCase CMS («content management system»), skal integreres i Ciscos nåværende IP-verktøy. OpenCase skal innlemmes i kjernen i Ciscos nestegenerasjons videoarkitektur.

Cisco har hittil i år ikke vært spesielt aktiv innen oppkjøp. Kjøpet av ExtendMedia er det tredje i 2010. I mai kjøpte Cisco to mindre selskaper: CoreOptics, ekspert på optiske nett, og MOTO Development Group, spesialist innen produktdesign.

Til toppen