Cisco kjøper «video-verdenens iPod»

På kort tid har videokameraet Flip erobret USA. Cisco tror det er nøkkelen til et nytt marked.

Cisco kjøper «video-verdenens iPod»

På kort tid har videokameraet Flip erobret USA. Cisco tror det er nøkkelen til et nytt marked.

Nettutstyrsgiganten Cisco tok nok et stort skritt inn i forbrukersektoren i går, da de kunngjorde kjøpet av det åtte år gamle selskapet Pure Digital Technologies.

Amerikanske Pure Digital Technologies (må ikke forveksles med den britiske produsenten Pure Digital som lager DAB-radioer) er mest kjent for de små og rimelige videokameraene Flip, som har tatt USA med stor siden de kom på markedet i mai 2007. Hittil skal det være solgt rundt 2 millioner eksemplarer av Flip, som i Norge er priset til rundt 1200 kroner.

Cisco betaler 590 millioner dollar for selskapet, som teller et hundretalls ansatte. De forklarer at kjøpet er et viktig ledd i strategien «for å fange opp overgangen til visuelle nettverk i forbrukermarkedet».

Cisco har så stor tro på kjøpet sitt at de gjør sjefen i Pure Digital Technolgoies, Jonathan Kaplan, til sjef for hele sin avdeling for forbrukervarer, det vil si også for Linksys-produktene.

I dag har Cisco en årsomsetning på rundt 40 milliarder dollar, hvorav 2 milliarder kommer fra forbrukermarkedet.

Forbrukersatsingen har vart i mange år. Selskapet har i dag likvide reserver på rundt 29 milliarder dollar. Toppsjef John Chambers har sagt klart fra at han akter å benytte seg av den økonomiske krisen til å snappe opp selskaper som kan styrke Ciscos langsiktige strategi.

Analytikere tror at Cisco tenker seg å bygge videre på Flip, slik at det blir innfallsporten til å hekte forbrukere på videokonferanser, i tråd med selskapets allmenne strategi for integrerte kommunikasjon. Jo mer video i nettet, jo større etterspørsel etter rutere og svitsjer fra operatørene.

Som produkt har Flip har mange likheter med Apples mediespiller iPod.

Suksessen forklares med brukervennlig design, gjennomtenkt medfølgende programvare, og hensiktsmessig tilpasning til tjenester på Internett.

Flip har en innebygget USB-plugg som «flippes ut» slik at videokameraet kan koples direkte til en pc. Programvaren gjør det enkelt å overføre videosnutter til tjenester som Youtube og Facebook. Apparatet har et minimum av knapper og innstillinger.

    Les også:

Til toppen