Cisco kjøper Wifi-pioner

Betaler milliarder.

Cisco kjøper Wifi-pioner
Cisco, med toppsjef John Chambers i spissen, har som strategi å kjøpe opp mindre selskaper med spennende teknologi. Nå har selskapet sikret seg en pioner i Wifi-markedet. Bilde: All Over Press / Getty Images

For seks år siden startet tre ingeniører ved MIT opp selskapet Meraki som leverer svært enkle løsninger for å sette opp trådløse-nett for bedrifter. Søndag kveld ble det kjent at selskapet blir kjøpt opp av nettverksgiganten Cisco for den nette sum av 1,2 milliarder dollar, rett under 7 milliarder kroner.

Oppkjøpet blir forklart med Ciscos strategi for å vokse innen programvare for å styre nettverk, hvor nettopp Meraki har gjort seg gjeldende.

Gjennombruddet til Meraki kom i 2009 da de leverte en nettskybasert tjeneste som satt brukerne i stand til å administrere sine trådløse nett.

Dermed kunne nettverksansvarlig sitte hvor som helst og styre alle enhetene som får nettet til å virke. Selskapet leverer i dag en komplett pakke til bedriftsmarkedet, både med trådløst nett, VPN- og brannveggløsninger, sikkerhet og styring av trådløse enheter.

En av selskapets første kunder var faktisk Google. Ifølge bloggen til venture kapital-selskapet Sequoia Capital, som gikk inn i selskapet tidlig, leverte Meraki 1.000 rutere til søkegiganten.

Sammen med to andre startet  Sanjit Biswas Meraki i  2006. Da Cisco banket på døren ville de egentlig si nei. Planen var å ta selskapet på børs.
Sammen med to andre startet Sanjit Biswas Meraki i 2006. Da Cisco banket på døren ville de egentlig si nei. Planen var å ta selskapet på børs.

Selskapet vokste kraftig og gikk fra 120 til 3430 ansatte samtidig som de opprettholdt en positiv kontantstrøm. Planen var også å ta selskapet på børs, men da Cisco kom og banket på døren med sitt bud klarte ikke gründerne å si nei. Det skriver toppsjef Sanjit Biswas, som var med å starte selskapet, i et brev til selskapets ansatte.

Nå er planen å nå 1 milliard dollar i omsetning, noe de håper Ciscos globale apparat skal sørge for.

– Oppkjøpet av Meraki gjør Cisco i stand til å gjøre enkle, sikre og nettsky-styrte nettverk tilgjengelige for våre globale kundebase av mellomstore selskaper og organisasjoner. Disse kundene har de samme IT-behovene som store organisasjoner, men uten de ressursene til å integrere komplekse IT-løsninger. Merakis løsning er bygget fra grunnen av og optimalisert for nettskyen. Det er allerede i bruk hos tusenvis av kunder for å styre hundretusenvis av enheter, sier Rod Soderbery som leder Ciscos Enterprise Networking Group i en pressemelding fra selskapet.

    Les også: