RESULTATERFINANS

Cisco kjøpte selskap for video på nett

Cisco styrker sin posisjon overfor forbrukerne ved å kjøpe videoselskapet Arroyo.

22. aug. 2006 - 10:45

Cisco offentliggjorde mandag kveld norsk tid at de har kjøpt Arroyo Video Solutions, et privateid selskap som leverer nestegenerasjonsløsninger for on-demand fjernsyn og relaterte konsumenttjenester. Arroyo ble grunnlagt i 2002 og teller 44 ansatte. Cisco betaler rundt 92 millioner dollar i kontanter for selskapet.

På kjøpet får Cisco et lederteam med solid erfaring fra IT-bransjen. Blant dem er Drew Major, en av grunnleggerne av Novell, og tidligere teknologidirektør Paul Sherer i 3Com, som har stått sentralt i utviklingen av en bred portefølje patenter og teknologiske nyvinninger innen nettverk.

Arroyo-plattformen skal integreres med rammeverket for Ciscos nestegenerasjons IP-nettverk. Det skal gi bedre løsninger for produksjon og distribusjon av innhold over nett, både underholdning, interaktive applikasjoner og annonser.

Ifølge markedssjef Nils Ove Gamlem i Cisco Norge, er denne teknologien relevant her i landet.

– Underholdningsindustrien står midt i en omfattende omstilling, mens sluttbrukerne i stadig større grad etterspør personaliserte on demand-tjenester. Bransjen utvikler nå sin produktportefølje fra rendyrket video-on-demand til hvasomhelst-on-demand, med alt av innhold levert til alle typer sluttbrukerenheter. Ciscos nestegenerasjons nettverk bidrar til å gjøre dette mulig, sier Gamlem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.