Cisco klar med egne servere

Nettverksgiganten vil krige om datarommet.

Ciscos Unified Computing System (UCS).
Ciscos Unified Computing System (UCS).

Nettverksgiganten vil krige om datarommet.

Cisco Systems kommer med egne bladservere og en tilnærming til serverrommet de kaller «unified computing» eller enhetlig databehandling.

Selskapets tradisjonelle portefølje av nettverksutstyr utvides nå med en pakkeløsning bestående av servere, lagring, nettverk og virtualisering.

Det ble klart da toppsjef John Chambers i går kveld gjorde slutt på ryktene som har versert helt siden i fjor høst.

Nettverksgiganten trer dermed inn på en ukjent slagmark, der de må krige med sine tidligere samarbeidspartnere på utstyr til datarommet.

Cisco har lenge levd godt på å samarbeide med størrelser som IBM og HP, som i tur har tilbudt Ciscos produktportefølje til egne kunder.

- Mye av innovasjonen ligger i integrasjonen av komponentene og dette handler ikke bare om Cisco. Det dreier som et økosystem av partnere, fortalte Cisco-sjefen under pressekonferansen.

Selskaper som Intel, Microsoft, EMC og deres underbruk VMware deltok under kunngjøringen og støtter opp om Ciscos strategi.

Ifølge Chambers er det de siste årenes virtualiseringstrend som gjør det mulig for Cisco å nå ekspandere sin rolle i datasenteret. Programvare for virtualisering gjør det mulig for en enkelt server å kjøre en rekke virtuelle maskiner, slik at tidligere dedikerte dataressurser kan utnyttes mer effektivt og smidig.

Ciscos første serverløsning Unified blir en virtualiseringsoptimalisert maskin som er basert på Intels kommende Nehalem-prosessor. Selskapet var imidlertid raskt ute med å understreke at gårsdagens kunngjøring er mer enn bare en produktlansering.

- Du kan ikke se på dette som kun en bladserver eller et nettverk. Det er mer et system, sa Rob Lloyd, fra Ciscos toppledelse.

Ciscos Unified Computing System (UCS).
Ciscos Unified Computing System (UCS).

Cisco hevder at deres helhetlige tilnærming vil kunne bidra til rimeligere driftskostnader. Selskapets uttalte mål å kutte eiekostnadene på serverutstyr med 20 prosent og inntil 30 prosent lavere driftsutgifter.

Utgiftene blir lavere fordi det blir behov for færre svitsjer, adaptere og kabler enn tidligere, hevder en Cisco-talsmann.

Ciscos Unified Computing System (UCS) og tilhørende tjenester blir tilgjengelig på markedet i løpet av årets andre kvartal opplyser selskapet.

    Les også:

Til toppen