KARRIERE

Cisco kutter 11.500 stillinger

Verre enn ventet: Selger unna fabrikk og fjerner 15 prosent av staben.

Dramatiske kutt i Cisco. Her fra nettverksgigantens hovedkvarter i Silicon Valley.
Dramatiske kutt i Cisco. Her fra nettverksgigantens hovedkvarter i Silicon Valley.
19. juli 2011 - 09:04

De dramatisk kuttene i Cisco, verdens største produsent av nettverksutstyr, blir enda verre enn ventet. Forrige uke skrev digi.no at 10.000 stillinger kunne ryke.

I natt norsk tid kunngjorde selskapet at de skal kvitte seg med rundt 11.500 ansatte. Det tilsvarer 15 prosent av staben.

Nedbemanningene vil skje over hele linjen, inkludert ledernivå, selv om det foreløpig er uklart hvordan dette slår ut.

Totalt mister 6.500 ansatte jobbene sine globalt, noe som tilsvarer ni prosent av arbeidsstokken. Av disse har 2.100 valgt å bli førtidspensjonert.

I tillegg melder Cisco at de selger en fabrikk som produserer settop-bokser i Mexico til Foxconn. Her skal ingen miste jobbene sine, men 5.000 ansatte blir overført som følge av salget.

Cisco skal sette av til sammen 1,3 milliarder dollar til restruktureringskostnader før skatt i forbindelse med nedbemanningene. Om lag 750 millioner dollar vil bli belastet regnskapet for selskapets fjerdekvartal, resten i løpet av 2012-regnskapet.

Hensikten med spareplanen er å kutte årlige kostnader på 1 milliard dollar, og øke selskapets marginer.

- Nedbemanningene vil skje på tvers av virksomheten, og er ikke konsentrert til enkeltdivisjoner. De berørte ansatte i USA, Canada og andre land får beskjed den første uken i august. Andre ansatte kan få beskjed senere, sier en talsperson i selskapet til Bloomberg.

Før nedbemanningene har Cisco rundt 73.000 ansatte verden over. Det er ikke sagt noe om hvordan kuttene vil ramme virksomheten deres i Norge.

Taper markedsandeler

Toppsjef John Chambers varslet før påske at de står overfor store omstillinger. Cisco har tapt markedsandeler i sitt viktigste forretningsområde, svitsjer og rutere, til konkurrenter som Juniper og Hewlett-Packard. I tillegg har satsingen på forbrukerrelaterte produkter vært feilslått.

I april valgte Cisco å legge ned produksjonen av det håndholdte kameraet Flip og sparke 550 ansatte. Da selskapet kjøpte denne virksomheten for 3,5 milliarder kroner i 2009 ble produktet omtalt som video-verdens svar på iPod.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.