CISCO

– Cisco kutter opptil 14.000 ansatte

Dette kan bli tidenes masseoppsigelse hos IT-giganten.

Skal angivelig kvitte seg med opptil 20 prosent av staben. IT-giganten hadde i våres om lag 73.000 ansatte globalt.
Skal angivelig kvitte seg med opptil 20 prosent av staben. IT-giganten hadde i våres om lag 73.000 ansatte globalt. Bilde: Cisco
17. aug. 2016 - 08:06 | Endret 18. aug. 2016 - 11:24

OPPDATERT DAGEN ETTER PUBLISERING: Cisco har nå bekreftet at det blir masseoppsigelser, men omfanget er mindre enn det kildene til CRN har indikert.

Opprinnelig sak:

Cisco Systems skal si opp et sted mellom 9.000 og 14.000 ansatte. Det tilsvarer opptil 20 prosent av staben, melder teknologinettstedet CRN.

De viser til kilder i det California-baserte selskapet og sier det er ventet at kuttene vil bli kunngjort i løpet av de nærmeste ukene. Kuttene skal være del av en omstilling til en organisasjon mer fokusert på programvare og nettsky.

– De trenger en annen type kompetanse for den programvaredefinerte framtiden enn de pleide å ha. Teoretisk kan det øke markedsmulighetene og selskapets marginer, men det vil ta tid å foreta denne omstillingen, sier en kilde til CRN.

En slik omstilling representerer ikke noe særlig nytt. Cisco har snakket om og satset på programvaredefinerte dataromsprodukter i mange år. Toppsjef Chuck Robbins gjentok budskapet senest forrige kvartal.

Cisco har ikke ønsket å kommentere meldingene om kutt, som dersom omfanget stemmer blir deres største masseoppsigelse i selskapets 32-årige historie.

Selskapet har levert overbevisende resultater den siste tiden, og aksjekursen har siste halvår lagt på seg drøyt 20 prosent.

Les: Cisco overgikk forventingene. Og i Norge er veksten tosifret

Maskinvare som svitsjeutstyr og rutere er fortsatt den klart største inntektsåren for Cisco, men dette er produkter med snauere marginer og mindre vekstpotensial. Nyere satsingsområder som sikkerhet og samhandling/videokonferanse skiller seg ut med langt høyere prosentmessig vekst.

Regnskapet for Ciscos avvikende fjerdekvartal (fiskalåret deres ble avsluttet 30. juli) blir lagt fram etter klokken 22.00 i kveld norsk tid, da Nasdaq-børsen i New York stenger for dagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.