BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco lanserer datacontainere

Lover både billigere innkjøp og drift med mobile datasentraler.

Skjematisk oversikt over Ciscos CDC containerbaserte datasentra.
Skjematisk oversikt over Ciscos CDC containerbaserte datasentra. Bilde: Cisco
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 2011 - 15:49

Cisco kunngjorde i går at selskapet nå kan tilby komplette datasentraler, montert i mobile, 40-fots containere. Selskapet følger dermed etter blant annet Hewlett-Packard, IBM, Dell, Microsoft og Oracle, som allerede tilbyr slike løsninger.

Ciscos første Containerized Data Center-produkt (CDC) har plass til 16 rack som hver har en høyde på 44 U. Dette leveres sammen med strømforsyning på 25 kilowatt, vannkjøling lokalisert i bunnen av containeren og driftsverktøyet Cisco Data Center Operations 360.

CDC-produktene er i utgangspunktet laget for blant annet Ciscos egne Unified Computing System-servere, men også annet utstyr kan benyttes.

Cisco nevner flere grunner til man bør vurdere et mobilt, container-basert datasenter. Ikke minst lover selskapet at en slik løsning skal være opptil 30 prosent billigere å drifte enn et tradisjonelt datasenter. Dette skyldes blant annet strømforsyning, kjøling og den fysiske størrelsen vil være nøyaktig tilpasset behovet fra begynnelsen av, uten noe form for overdimensjonering.

Cisco viser til måleverdien PUE (Power Usage Effectiveness) og opplyser at tradisjonelle, faste datasentra har en PUE-verdi på mellom 1,75 og 2,25. Disse verdiene forteller at datasentrene bruker omtrent like mye effekt på å kjøle ned datautstyret som det utstyret selv trenger for å kjøres. Samtidig lover Cisco at selskapets CDC-er typisk vil ha en PUE-verdi på 1,25 eller mindre.

Selskapet skriver i pressemeldingen at CDC også vil være billigere å ta i bruk enn tradisjonelle datasentra, men tallfester ikke dette.

Ciscos CDC containerbaserte datasenter. <i>Bilde: Cisco</i>
Ciscos CDC containerbaserte datasenter. Bilde: Cisco

Hva CDC-ene vil koste, avhenger av utstyret som tas i bruk inne i det. Cisco lover at tiden det tar fra kunden bestemmer seg for å bestille, til en ferdig testet CDC med opptil Tier 4-klassifisering har blitt levert til kunden, vil være på i underkant av tolv uker.

En interaktiv 3D-modell av det mobile datasenteret kan sees her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.