Cisco leverte egentlig kanon-tall

Cisco øker omsetningen, men overskuddet bremses av nye regnskapsregler.

Cisco øker omsetningen, men overskuddet bremses av nye regnskapsregler.

Cisco aksjen har falt litt de siste to ukene på grunn av bekymringer om at selskapet ikke ville innfri investorenes forventninger fordi teknologiselskaper som Google og Apple har misset på sine estimater eller senket fremtidsprognosene.

Ciscos omsetning i andre kvartal av regnskapsåret 2006 endte på 6,6 milliarder dollar. Sammenliknet med tilsvarende periode i 2005, ga dette en vekst på 9,3 prosent. Selskapet rapporterer et resultat etter skatt i andre kvartal 2006 var 1,4 milliarder dollar, en økning på 27 prosent fra andre kvartal i 2005, men på grunn av nye regler for kostnadsføring av opsjoner er resultatet egentlig 1,8 prosent lavere enn i fjor.

Cisco med John Chamers i spissen var en sterk motstander av denne endringen i amerikansk regnskapslovgivning, men resultatet var uansett bedre enn forventningene og Cisco-kursen gikk opp i etterhandelen på Nasdaq børsen.

Cisco Systems i Norge leverte også gode resultater med en vekst på over 25 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Salget av Advanced Technologies, som inkluderer IP-telefoni, trådløse nettverk og sikkerhetsløsninger økte med 88 prosent.

- Vi er svært fornøyde med veksten i Norge, og særlig i lys av at vi vokste med ca 50 prosent i andre kvartal i fjor. Veksten i det norske markedet skyldes at både bedrift- og privatmarkedet for alvor er i ferd med å migrere til fullt integrerte nettverk med tale, video, TV og data, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco Systems i Norge i en pressemelding.

Amerikanske Cisco har avvikende regnskapsår og deres andre kvartal for regnskapsåret 2006 tilsvarer fjerde kvartal 2005.

Til toppen