BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco mener bunnen er nådd

I et intervju i går kveld fortalte Cisco-sjef John Chambers at markedsfallet har stoppet. Dette er svært gode nyheter fra en av bransjens viktigste værhaner.

24. aug. 2001 - 09:11
Cisco

Ut i fra salget i august mener John Chambers å si at salgsfallet i vinter og vår har stoppet opp. Chambers fortalte derfor at Cisco vil møte sine finansielle mål om ett flat salg i det første kvartalet av deres finansår.

Chambers har tidligere vært en av de største optimistene på hvor raskt IT-bransjen vil snu fallet. Nå bekrefter han altså sine egne spådommer. Les: Chambers: - IT-sektoren snur om tre til seks måneder

Reaksjonen lot seg heller ikke vente på. I etter-børshandel løftet Cisco-aksjen seg 5,8 prosent, noe som på grunn av Ciscos størrelse kan hjelpe nervøse IT-aksjer over hele verden i dag.

Har Chambers rett, bringer han svært gode nyheter til et deprimert marked. Cisco er som største leverandør av Internett-utstyr en meget viktig værhane og indikator for utviklingen i resten av IT- og telebransjen.

For å gjøre seg klar til bedre tider, rydder Chambers nå litt i organisasjonen. I går kveld sa han at han hadde ventet til salgsfallet hadde stoppet opp, men at det nå var på tide å strømlinjeforme utviklingsarbeidet og markedsavdelingen. Ut ryker derfor sjefen for avdelingen som lager utstyr til teleselskaper.

Cisco har hittil delt opp sitt konsern i divisjoner for hver markedsgruppe, små og store bedrifter samt teleselskaper. Nå skal Cisco i stedet organisere seg etter teknologi med divisjoner fokusert på trådløs kommunikasjon, IP-telefoni og andre områder. Dette skal redusere forsknings- og utviklingskostnader.
Omorganiseringen vil ikke føre til oppsigelser, presiserer Cisco.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.