Cisco mener markedet har snudd

Cisco-sjef John Chambers la i går frem tall som er bedre enn ventet. Nå snur Cisco og kanskje resten av bransjen.

Cisco-sjef John Chambers la i går frem kvartalstall som viser at bransjelokmotivet har lagt bunnen bak seg. Nå stiger omsetningen for første gang på tre kvartaler.

Chambers var da også en av de første som i tredje kvartal, til tross for terrorangrepet, hevdet at nedturen i bransjen var over. Nå snur utviklingen, hevdet Chambers og fikk altså rett - for sin egen del.

Siden Cisco er så stor og så ledende på leveranser av Internett-utstyr, er deres salgsvekst svært hyggelige tall for store deler av resten av bransjen.

Cisco la i går frem tall som viser en omsetning på 19,1 milliarder dollar, en vekst på 500 millioner dollar i fra andre kvartal. Selskapet har redusert utgiftene med 500 millioner dollar og varelageret faller.


Selskapet sitter likevel igjen med et tap på 268 millioner dollar, mot 798 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Tapet skyldes mye en avskrivning på 858 millioner dollar etter investeringer i aksjemarkedet. Uten dette og andre poster, ville Cisco ha endt opp med et resultat før skatt på 332 millioner dollar.

Chambers sier nå at han ikke tror det blir noen nye oppsigelser.

Til toppen