BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco: Nettrevolusjonen gir nye tapere

John Chambers, toppsjefen i Cisco, ser Internett-utviklingen som en ny industriell revolusjon. Bedrifter og myndigheter som utnytter nett-teknologien vil nyte godt av samme sterke posisjon som nasjoner som kapitaliserte på den industrielle revolusjon. De som ikke henger med - blir taperne.

Jens Kanden
19. nov. 1997 - 11:09

- Land som utnytter denne teknologi til å bedre produktiviteten til myndigheter og selskaper, vil være i stand til å bestemme sin egen fremtid, sa Chambers.

Han mener at nettverksteknologien - fra en obskur bakgrunn i datarom i store bedrifter - nå er blitt en sentral del av databransjen. De fleste typer bedrifter har nå nettverk som en naturlig del av sin infrastruktur.

Chambers ser dagens Internett-eksplosjon som den fjerde generasjon i databransjens utvikling - nettverksgenerasjonen.

Cisco kommer til å spare 250 millioner dollar årlig ved bruk av Internett-teknologier, og selskapet venter å omsette for 3 milliarder dollar i året gjennom selskapets nettsted.

Ifølge Chambers vil samarbeid mellom selskaper være særdeles viktig i årene som kommer og netthandel en naturlig del av samfunnet. Suksess vil bli bestemt av hvordan selskaper posisjonerer seg og hvilke samarbeid de inngår.

Chambers viste hvordan Internett kan brukes i skolen og ropte varsko om at et dårlig utdanningssystem i Amerika er en alvorlig trussel mot amerikanske bedrifters fremtidige konkurransedyktighet. Det vil også skape nye tapere.

- Grunnskolen fungerer ikke. Bedrifter er nødt til å si i fra om at måten vi utdanner ungdommen på er uakseptabel. Hvis ikke kommer bedrifter til å flytte til andre steder i verden hvor utdanningen er bedre, sa Chambers.

- De som ikke blir utdannet og trent i informasjonsteknologi vil ende opp som tapere, sa Chambers.

Chambers brukte anledningen til å tale varmt for selskapets opplæringsprogram, Cisco Learning Academies, hvor selskapet trener barna i prinsippene rundt nettverk. Programmet kjøres i 50 skoler i USA, og Chambers sa at programmet vil bli innført i mange land i Asia og Europa.

Cisco er ett av de store suksesselskapene i IT-bransjen. Med en omsetning på 6,4 milliarder dollar i 1996 og en børsverdi som overstiger 50 milliarder dollar, er selskapet nummer én i nettverksbransjen. Selv det fusjonerte selskap 3Com/US Robotics blir smått i forhold, mener amerikanske analytikere som følger nettverksbransjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.