BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco og IBM tilbyr selvforsvarende IT

Cisco og IBM skal integrere en rekke sikkerhetsprodukter og tilby selvforsvarende IT-systemer.

13. feb. 2004 - 14:56

Cisco og IBM utvider sitt langsiktige samarbeid til å omfatte integrerte sikkerhetsprodukter. Hensikten er å kombinere eksisterende produkter og la kundene utvikle IT-systemer som kan forsvare seg selv mot hackere, virus og ormer, samtidig som man har full kontroll over tilgang til interne data og kunder fra ansatte, kunder og partnere. Hjelpemidlene skal gjøre det enklere å identifisere sikkerhetshull og regelbrudd, og langt på vei bygge systemer som automatisk setter inn hensiktsmessige mottiltak.

Produktene som inngår i sikkerhetssamarbeidet mellom Cisco og IBM er enten allerede klare for salg, eller vil komme i løpet av mars. De omfatter integrerte produkter for tilgangskontroll, sikkerhet i PC-er og servere, overvåkning av nettverk med automatiserte mottiltak, og tjenester for å vurdere sikkerheten i infrastruktur basert på Cisco- og IBM-produkter.

Innen tilgangskontroll integreres Cisco Secure Access Control Server (ACS) med IBM Tivoli Identity Manager. Fordelene skal være redusert risiko grunnet mangelfull brukeroppfølging, samt raskere igangsettelse av nye brukere. IBM peker på at anslagsvis 60 prosent av alle store organisasjoner er sårbare fordi de ikke har oversikt over ugyldige brukerkonti.

Innen sikkerhet på PC- og servernivå er det flere integreringer. Den spesielle sikkerhetsbrikken i IBMs stasjonære og bærbare PC-er – merkevaren er "ThinkVantage" – samkjøres med Ciscos løsninger for virtuelle private nettverk. Det innebærer at VPN-tilgang kontrolleres mot kryptert informasjon nedfelt i PC-enes maskinvare. For å verne mot virus og ormer, også fra dag null, før ny ondsinnet kode kan kjennes på signaturen, integreres Cisco Security Agent i IBMs PC-er og servere.

Innen overvåkning av nettverk går IBM inn i Cisco Network Admission Control (NAC) for å integrere Tivoli med relevante Cisco infrastrukturprodukter. Det vil gjøre infrastrukturen i stand til å overvåke henvendelser til andre noder fra både servere og klienter, fange opp henvendelser i strid med etablerte rettigheter og regler, og avskjære dem i henhold til organisasjonens sikkerhetspolitikk.

Innen sikkerhetstjenester vil IBM Global Services tilby tjenester som hjelper kunden med å vurdere forholdene i infrastruktur bygget på grunnlag av produkter fra IBM og Cisco.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.