Cisco og Intel utvider sikkerhetssamarbeid

Cisco og Intel vil samarbeide for å sikre kompatibilitet med hverandres nye sikkerhetsteknologi.

Cisco og Intel vil samarbeide for å sikre kompatibilitet med hverandres nye sikkerhetsteknologi.

Intel og Cisco sier de vil inngå et tettere samarbeid for å gjøre datanettverk sikrere, og slutter seg til hverandres teknologiske initiativ.

Intel melder seg inn i Cisco-programmet Network Admission Control, mens Cisco slutter seg til Intel-initiativet Active Management Technology. Dette skal blant annet sikre at produktene utviklet under hvert program skal være gjensidig kompatible.

Network Admission Control (NAC) ble lansert i 2003, og har fått tilslutning fra blant annet IBM og Microsoft, og fra IT-sikkerhetsstorheter som Computer Associates, McAfee, Symantec og Trend Micro. Prinsippet for teknologien er at nettverket sjekker tilstanden i PC-er og andre klienter i det de prøver å kople seg til, og kan nekte tilgang dersom klienten ikke er i samsvar med nettverkets sikkerhetsregler. Teknologien kan sperre klienter som er smittet av ondsinnet kode, tvinge gjennom renskning og oppgradering og så videre.

Intel lanserte Active Management Technology (AMT) i mai som del av en ny plattform for bedrifts-PC-er, kalt Professional Business Platform. Det dreier seg om å nedfelle teknologi for sentral overvåking og drift i maskinvaren. Den første utgaven av AMT bodde i nettkontrolleren, mens den neste vil legges inn i selve brikkesettet. Den første prosessoren med denne ordningen vil være Presler, som skal lanseres i løpet av første halvår 2006. AMT skal bidra til å hindre spredning av smitte fra maskiner med virus eller ormer, og til å håndheve sentrale sikkerhetsregler. I samarbeid med sentral driftsprogramvare kan nettverket for eksempel straks skjønne at en PC er infisert med et virus og automatisk sette den i karantene.

På Intels utviklerkonferanse i San Francisco denne uken, demonstrerte Cisco samspillet mellom NAC og AMT.

De to selskapene sier at kunder kan forvente full kompatibilitet mellom NAC og AMT i løpet av fjerde kvartal i år.

    Les også:

Til toppen