AVTALER & KONTRAKTER

Cisco og Samsung blir patentpartnere

Danner «trehodet» pakt med Google.

Cisco har denne uken inngått omfattende krysslisensieringsavtaler med både Samsung og Google, mens Samsung og Google gjorde det samme for knapt uker siden.
Cisco har denne uken inngått omfattende krysslisensieringsavtaler med både Samsung og Google, mens Samsung og Google gjorde det samme for knapt uker siden. Bilde: PantherMedia / Yanik Chauvin, Wikipedia og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. feb. 2014 - 14:37

Cisco kunngjorde i går at selskapet har inngått en krysslisensieringsavtale med Samsung. Dette skjedde dagen etter at en tilsvarende avtale ble gjort mellom Cisco og Google. For omtrent to uker siden inngikk Samsung og Google en slik avtale om deling av teknologier.

Avtalen mellom Cisco og Samsung omfatter hele patentporteføljen til begge de to selskapene, men også patenter som selskapene søker om i løpet av de neste ti årene.

Dermed kan de tre selskapene fritt bruke hverandres patenterte teknologier i produkter. Det er Googles kjøp av Motorola-patentene som har gjort selskapet i stand til å være med i en slik pakt.

Cisco gjentar budskapet fra kunngjøring om Google-avtalen, at denne typen patentavtale reduserer partenes risiko for potensielle rettstvister og i stedet retter fokus mot innovasjon for å bringe fram nye produkter og tjenester.

– Vi ser fram til å samarbeide med Cisco. Vi regner med at denne avtalen vil resultere i gjensidig vekt og, ikke minst, være til fordel for begge selskapers kunder over hele verden, sier Seungho Ahn, sjef for Samsungs senter for immateriell eiendom, i en pressemelding.

Samsung har nylig også inngått en krysslisensieringsavtale med Ericsson om patenter relatert til GSM-, UMTS- og LTE-standardene. Avtalen er en del av et forlik mellom selskapene, i en rettsstrid hvor Ericsson anklaget Samsung for patentkrenkelser. En erstatningsutbetaling på 4,2 milliarder svenske kroner til Ericsson, inngår i avtalen, sammen med løpende utbetaling av royalties fra Samsung til Ericsson fra og med det inneværende kvartalet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.