BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco og Tandberg lager felles veikart

Enige om plan for framtidens løsninger innen videokonferanser.

9. feb. 2010 - 13:44

Cisco og Tandberg har i dag publisert et felles veikart for å avklare status og framtid til deres løsninger innen videokonferanser. De to selskapene forsikrere at de vil opptre som konkurrenter helt til Ciscos oppkjøp av Tandberg er fullført. De ser fram til at relevante myndigheter godkjenner oppkjøpet i løpet av første halvår i år.

Veikartet fastslår en felles forpliktelse til å overholde åpne standarder og arbeide for interoperabilitet mellom ellers konkurrerende systemer. Cisco lover å bygge en åpen arkitektur med bedre samspill ikke bare overfor Tandberg, men også overfor løsninger fra andre selskaper.

Det innebærer at sammenslåingen av produktlinjene til Cisco og Tandberg ikke vil føre til noen standardkrig mot andre aktører, men heller styrke tendensen i dette markedet der aktørene skjønner at enklere samspill gir alle bedre muligheter for vekst. En som går samme vei er Tandbergs amerikanske og jevnstore utfordrer Polycom, som trolig er kommet minst like langt som Tandberg i samspill med Cisco – og som nå bygger allianser og partnerskap med rubbel og bit innen videokonferanser og annen samarbeidsteknologi.

Da Cisco kunngjorde sin intensjon om å kjøpe Tandberg, sa de at de ville danne en egen «Telepresence Technology Group». I det nye veikartet gjentas denne forpliktelsen, og det presiseres at denne gruppen vil «støtte seg på og videreføre produktlinjer fra begge selskaper».

Den sammenslåtte produktportfolioen vil fordeles på tre produktgrupper: løsninger for dedikerte videokonferansesaler (kalt «immersive telepresence»), løsninger for ikke-spesialiserte møterom («multipurpose room systems») og personlige løsninger.

Hovedproduktet for dedikerte videokonferansesaler vil være Cisco-serien Telepresence System 3000. Tandberg-serien Total Telepresence Solution, med de kjente løsningene T3 og T1, vil brukes der Ciscos ferdige løsninger av ulike grunner ikke passer, for eksempel der kunden krever spesiell tilrettelegging. Cisco lover at full interoperabilitet mellom disse produktseriene – og tilsvarende fra andre leverandører – skal være tilgjengelig kort tid etter at Tandberg-kjøpet er fullført.

Innen løsninger for møterom som ikke bare skal brukes til videokonferanser, blir hovedproduktet Profile-serien til Tandberg, med Cisco Telepresence System 1300 som supplement.

Når det gjelder personlige løsninger, loves det at både Tandbergs «sterke portfolio» og Cisco-systemene Telepresence System 1100 og 500 skal videreføres.

Veikart omfatter ellers både «plattform» og infrastruktur. Kategorien «plattform» består vesentlig av Tandberg-produkter som C-series, kodeker, dedikerte bokser, kameraer og så videre. Cisco lover at begge selskapers omfattende utvalg av infrastrukturprodukter – særlig MCU-er («multipoint control units») – vil bestå, og gradvis utvides til en «telepresence architecture».

Til slutt lover Cisco å videreføre sine tilbud innen «telepresence as a service», og at salgs- og kanalorganisasjonen til Tandberg vil bevares som spesialistenhet innen Cisco, slik at kundene vil kunne forholde seg til sine vante kontakter.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.