Cisco omsider klar med Gigabit Ethernet

Cisco lanserer tirsdag sitt første produkt for Gigabit Ethernet, et marked selskapets største konkurrenter allerede knives om.

Ifølge InfoWorld Electric har representanter for Cisco bekreftet at selskapet vil annonsere et nytt Catalyst svitsj-chassis for Gigabit Ethernet som inkluderer rutesvitsjingsmuligheter under Ciscos NetFlow-arkitektur. I tillegg vil det lanseres grensesnittmoduler for både svitsjfamilien Catalyst 5x00 og ruterfamilien Catalyst 7x00 som inkluderer Gigabit Ethernet-grensesnitt.

Ifølge PCWeek Online hadde Cisco opprinnelig planlagt å vente på en at en standard for Gigabit Ethernet skulle fastsettes før selskapet begynte å levere slikt utstyr. Sist uke ble det derimot klart at standarden er forsinket slik at den tidligst kommer i juni. Dermed bråbestemte Cisco seg for å sette igang med å levere Gigabit Ethernet-produktene likevel.

Hvilken betydning det har for markedet at en stor aktør som Cisco nå satser på Gigabit Ethernet, er analytikerne uenige om.

John Armstrong, analytiker ved Dataquest, sier til InfoWorld Electric at Cisco nå legitimerer teknologien videre til en større kundegruppe. Han mener at selv konservative virksomheter vil fortsette å velge ATM i forbindelse med stamnett til høyhastighets lokalnett (LAN) en stund framover, men at disse kundene vil begynne å ta til seg Gigabit Ethernet i større antall i løpet av andre halvår av 1998.

President i McConnel Consulting, John McConnell, er ikke enig. Han sier til InfoWorld Electric at dette markedet ble legitimert for lenge siden, og at Ciscos inntog på markedet ikke har noen betydning for hvilket forhold kundene har til teknologien.

Til toppen