Cisco overgikk forventningene. Og i Norge er veksten tosifret

 

Cisco overgikk forventningene. Og i Norge er veksten tosifret
Bilde: Pressefoto

Cisco avsluttet sitt tredje kvartal 30. april; de har avvikende regnskapsår. Tallene de la fram onsdag kveld var bedre enn ventet. Det var også prognosen for inneværende kvartal.

Markedet svarte med å sende aksjekursen opp nærmere 6 prosent.

Omsetningen falt 1 prosent til 12 milliarder dollar, men resultatet falt 4 prosent til 2,3 milliarder dollar. Begge deler sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Den underliggende trenden er likevel positiv. I fjor høst kvittet Cisco seg med deler av videoporteøljen til teleoperatørbransjen. Korrigert for bortfallet av disse inntektene ble det en omsetningsvekst på 3 prosent.

Regnskapet viser at Ciscos tradisjonelle produktportefølje med svitsjeutstyr og rutere fikk en nedgang i omsetningen på henholdsvis 3 og 5 prosent. Dette er også de klart største inntektspostene deres.

Når investorene likevel kunne glede seg, så kan det tilskrives solid inntekstvekst i nyere satsingsområder som sikkerhet (opp 17 prosent) og samhandling/videokonferanse (opp 10 prosent).

– Vi leverte et sterkt tredjekvartal i et utfordrende marked. Jeg er fornøyd med resultatene og med fremgangen vi gjør i å forvandle forretningen til å ha et mer programvare- og abonnementsbasert fokus, noe vi vil fortsette å innføre over hele porteføljen, sier Cisco-toppsjef Chuck Robbins i en uttalelse.

Tosifret vekst i Norge

Nylig valgte toppsjef Vigdis Austrheim å slutte som norgessjef i Cisco, overraskende og brått etter mindre enn fire måneder i stillingen.

Da avgangen ble kjent fortalte hun til digi.no at den korte perioden med henne ved roret hadde gått bra økonomisk.

Den gode veksten blir nå bekreftet av hennes etterfølger, Trine Strømsnes, som har overtatt som fungerende administrerende direktør. Hun sier i en pressemelding at Cisco Norge har tosifret vekst i alle kundesegmenter.

Cisco gir ikke ut faktiske omsetningstall og resultat fordelt på enkeltland, men generelt i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) falt omsetningen med 2 prosent. Trenden er stikk motsatt i Norge.

– Cisco Norge leverte solid vekst i tredje kvartal. Ekstra gledelig å se tosifret vekst i alle kundesegmenter, og vekst i nær alle teknologiområder. Et av områdene med størst vekst har vært datasenter, og dette følger solid vekst i vårt andre regnskapskvartal innen samme område.  Vi ser også en solid vekst i skytjenester sammen med våre største partnere, spesielt i privat sektor, sier fungerende norgessjef Trine Strømsnes.

Digitaliseringstrenden i offentlig sektor virker gunstig. Sektoren viser ifølge Cisco en særlig vilje til å investere i samhandlingsløsninger og trådløse nettverk.