RESULTATERFINANS

Cisco overrasket markedet

Leverte sterkere resultater enn forventet etter massive kutt.

Ciscos norske avdeling, ledet av Jørgen Myrland (bildet), fortsetter å levere bedre tall enn morselskapet.
Ciscos norske avdeling, ledet av Jørgen Myrland (bildet), fortsetter å levere bedre tall enn morselskapet.
10. nov. 2011 - 08:37

Cisco meldte onsdag kveld om resultater for sitt regnskapsmessige første kvartal. Tallene gledet markedet, som sendte aksjene i selskapet opp nesten fem prosent etter stengetid.

Netto salgsinntekter økte til 11,26 milliarder dollar (63,7 milliarder norske kroner), fra 10,75 milliarder dollar samme periode året før. Nettoresultatet endte med et overskudd på 1,8 milliarder dollar (10,1 milliarder norske kroner), noe som er en nedgang på 100 millioner dollar fra samme periode i fjor.

Kontantstrøm fra drift endte på 2,3 milliarder dollar, en kraftig forbedring fra samme periode i fjor da Cisco kunne vise til en kontantstrøm fra driften på 1,7 milliarder dollar.

Bedre enn ventet

Resultat per aksje, justert for en del kostnader, endte på 43 cent, mens det ifølge Bloomberg News var forventet 39 cent i resultat per aksje. Men det var ikke bare resultatene for det regnskapsmessige første kvartal som var bedre enn det markedet forventet. Forventningene til andre kvartal var også bedre enn ventet.

Cisco forventer at salget vil stige med mellom 7 og 8 prosent i inneværende kvartal, noe som vil bety et nettosalg på mellom 11,14 og 11,24 milliarder dollar. Det er noe mer enn hva analytikerne hadde forventet.

Kraftige innsparinger

Ciscos toppsjef, John Chambers, har dermed fått god uttelling for et stort restruktureringsprogram i selskapet. En milliard i årlige kostnader er tatt vekk siden mai, og staben til selskapet er kraftig redusert.

I september i fjor oppga Cisco å ha rundt 70 000 ansatte. Siden mai er staben redusert med 12 900. 6 500 stillinger forsvant gjennom oppsigelser og førpensjonering. 5 200 ble borte da et produksjonsanlegg i Mexico ble nedlagt.

Vokser raskere i Norge

I en pressemelding fra selskapets norske avdeling skriver de at også Cisco Norge et godt første kvartal i regnskapsåret 2012, og Cisco Norge fortsetter å vokse raskere enn morselskapet. I Norge var veksten størst for offentlig sektor og mellomstore bedrifter.

– Det er gledelig å registrere at vi har solid vekst i Norge i alle våre kjerneområder. Veksten var spesielt sterk innen svitsjing og datasentervirtualisering. Også innen samhandling og videomøter var veksten solid, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

– Veksten ledes an av de av våre partnere som investerer mest i kompetanse på Ciscos teknologier. Våre viktigste partnere har fått flere nye sertifiseringer som dokumenterer kompetanse og kunnskap, blant annet innenfor datasenter og samhandling. Vi ser også at flere av de mindre forhandlerne begynner å få øynene opp for Cisco, sier Myrland i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.