RESULTATERFINANS

Cisco-resultater kan redde Nasdaq

Nasdaq har hatt noen fæle uker. Nå venter investorene på at resultater fra kjempen Cisco skal få fart på teknologiaksjene på Nasdaq.

Sigvald Sveinbjørnsson
7. aug. 2000 - 07:48

På tirsdag kveld slipper nettverksgiganten Cisco sine resultat for fjerde fiskalkvartal. Dette blir en avgjørende dag for investorer og andre på Wall Street og ellers i aksjemarkeder rundt om i verden.

Grunnen er at Cisco, en av de største selskapene på Nasdaq, ikke bare er en vanlig aksje, det er et barometer på tilstanden til alle selskapene i den såkalte nye økonomien.

- Cisco er en bjellesau, ikke en aksje, sier Howard Barlow, direktør for WHB/Wolverine Asset Management, et investngsselskap i USA, til nettavisen TheWallStreet.com.

På samme måte som den siste rapporten fra Yahoo!, som viste bedre resultat enn ventet, gav Nasdaq et etterlengtet løft, kan positive nyheter fra Cisco bli en katalysator for en skikkelig oppside fremover.

Dette er noe Nasdaq trenger. Svingningene på "The Nasdaq Composite Index" har heller gått ned enn opp den siste tiden.

Analytikere som har fulgt aksjen er optimister, og mener resultatet vil bli 15 cent per aksje. Men såkalte Wispernumbers indikerer 17 cent per aksje. Hviske-tall er antagelser på aksjer som er ventet å slå resultatet, men som analytikerne ikke våger å gå ut med.

Det er også andre spennende tall å ta med seg i kommende uke fra USA. Torsdag skal nemlig Michael Dell og datagiganten Dell Computer til pers og vise frem sine resultater. Disse er ikke på langt nær så viktige for Nasdaq som Cisco, men viktige nok.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.