Cisco ruger på enorm bankkonto

Det er deilig å være markedsleder. Cisco-sjef John Chambers har en utrolig bankkonto, men nå vurderer han å dele ut noe.

Hvis du synes Cisco tar seg godt betalt for sine nettverksprodukter, bør du ta en ekstra titt på selskapets regnskap. For Cisco lå i overgir på toppen av dotcom-bølgen og har nå utrolige 21 milliarder dollar i banken.

Les også:

Selskapet er trolig bare slått av Microsoft, som nå har 40 milliarder dollar i banken. Men der Microsofts aksjonærer roper etter utbytte, opptrer Ciscos eiere og ledelse helt motsatt. Cisco-sjef John Chambers sa under gårsdagens årsmøte i selskapet at man vurderer å betale ut noe av selskapets enorme fortjeneste til eierne, men det stemte ni av ti aksjonærer nei til.

Les om utbytte-striden i Microsoft

Under dotcom-bølgen bygget mange selskaper opp store reserver, for det var mindre prispress og reservene åpnet for raske oppkjøp. Siden har det blitt mindre aktuelt og selv om Ciscso kjøper ofte og mye, er prisene som regel lavere.

Et selskap som Cisco har dessuten lite behov for å kjøpe en stor konkurrent og øke sin markedsandel - selskapet er soleklar markedsleder og har alle storskala-fordelene man kan tenke seg. Likevel sier altså aksjonærene nei takk.

Til toppen