Cisco saksøker Apple for navnet på mobil

Apple har ikke gått med på Ciscos betingelser om bruk av iPhone-navnet. Nå varsler Cisco søksmål.

Cisco saksøker Apple for navnet på mobil

Apple har ikke gått med på Ciscos betingelser om bruk av iPhone-navnet. Nå varsler Cisco søksmål.

Mange ble overrasket da det denne uken viste seg at Apple vil kalle selskapets kommende mobiltelefon for iPhone. Dette gjelder ikke minst Cisco, som eier varemerket.

Cisco kunngjorde kort tid etter Apples annonsering at selskapene har vært i forhandlinger med hverandre, og at en kontrakt var framforhandlet. Alt som manglet var Apples underskrift.

Nå melder Cisco at Apple stadig ikke har returnert kontrakten i underskrevet form, og ingenting tyder på at det noen gang vil skje. Derfor har Cisco lever inn et søksmål til United States District Court for the Northern District of California mot Apple, for å forsøke å hindre Apple i å krenke og med hensikt kopiere og bruke Ciscos registrert iPhone-varemerke.

Varemerket har vært i Ciscos hender siden selskapet kjøpte Infogear i 2000. Infogear søkte om varemerket allerede i 1996, og leverte i de påfølgende årene flere iPhone-produkter. Linksys, en divisjon av Cisco, skal ifølge selskapet ha levert produkter i en ny iPhone-familie helt siden starten av 2006. Produktene som ble lansert i desember, skal ha vært nye medlemmer av den eksisterende produktfamilien.

- Cisco gikk i forhandlinger med Apple i god tro, etter at Apple gjentatte ganger ba om tillatelse til å benytte Ciscos iPhone-navn, sier Mark Chandler, senior visepresident i Cisco, i en pressemelding.

- Det er ingen tvil om at Apples nye telefon er veldig spennende, men de bør ikke bruke vårt varemerke uten vår tillatelse, sier han.

- Dagens iPhone er ikke morgendagens iPhone. Potensialet for konvergens mellom hjemmetelefonen, mobiltelefoner, jobbtelefonen og PC-en er uten begrensninger. Det er derfor det er så viktig for oss å beskytte varemerket vårt.

    Les også:

Apple på sin side mener søksmålet er tåpelig og at Ciscos varemerkeregistrering i beste fall var spinkel.

- Vi mener Ciscos varemerkesøksmål er toskete. Finnes allerede flere selskaper som benytter iPhone-navnet for IP-telefonprodukter. Vi er det første selskapet noen sinne som bruker iPhone-navnet på en mobiltelefon, og hvis Cisco ønsker å utfordre oss på det, er vi veldig sikre på at vi vil vinne, sier Alan Hely, en talsmann for Apple, til BBC News.

Hele søksmålet er gjengitt på disse sidene.

Til toppen