BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco satser på Android

Danner grunnlaget for forenklede samhandlingsløsninger.

Cisco DX80 er den mest avanserte av de to Android-baserte samarbeidsenhetene selskapet nå har lansert.
Cisco DX80 er den mest avanserte av de to Android-baserte samarbeidsenhetene selskapet nå har lansert. Bilde: Cisco
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. mai 2014 - 07:43

Cisco presenterte denne uken tre nye, personlige samhandlingsprodukter som skal være lavere priset enn tidligere løsninger.

– Det er ikke bare toppsjefer og ledere som trenger verktøy som gir dem problemfrie samhandlingsløsninger. Arbeidslivet trenger samhandlingsløsninger for alle, det er ikke lenger «nice to have», men «must have». Suksess i fremtidens arbeids- og næringsliv er avhengig av å imøtekomme neste generasjon arbeidstakere som krever å bestemme hvor, når og hvordan arbeidet blir utført, sier teknologidirektør i Cisco Norge, Nils-Ove Gamlem, i en pressemelding.

Ifølge Cisco har samhandlingsprodukter tradisjonelt bestått av flere enheter, men ved å integrere alle komponentene i én enhet, skal både kompleksitet og totalkostnadene kunne reduseres. De nye produktene, DX70 og DX80, er begge basert på operativsystemet Android, som brukes på stadig nye områder. Dette gjør det mulig å utvide funksjonaliteten til enhetene med ordinære Android-apper. Men merkelig nok har Cisco valgt å utstyre enhetene med snart to år gamle Android 4.1.1.

Cisco opplyser at løsningene inkluderer en teknologi selskapet kaller for «Intelligent Proximity». Dette innebærer at brukerne kan koble sammen samhandlingsløsningen med mobiltelefonen for utveksling av logger og kontakter, samt sømløs overføring av samtaler når Cisco-enhetene registrerer at brukeren er tilstede.

Nøyaktig hva de nye enhetene – som leveres med enten 14 eller 23 tommers skjerm

– koster, har Cisco ikke oppgitt. Men ifølge videoen nedenfor er prisen lavere enn for et høreapparat.

Dette vil likevel være langt dyrere enn å bruke gratisløsninger som Skype, Google Hangouts eller Appear.in på enheter man allerede har.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.