RESULTATERFINANS

Cisco selger mer og tjener enda bedre

Cisco vokser raskt og det norske datter-selskapet vokser enda raskere.

9. mai 2007 - 08:27

Nettverksgiganten Cisco har lagt frem tallene for selskapets regnskapsmessige tredje kvartal.

Omsetningen endte på 8,9 milliarder dollar, en oppgang på hele 21 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Enda bedre gikk det med resultatet. Det endte på 1,9 milliarder dollar, en fremgang på 34 prosent sammenlignet med tredje kvartal i regnskapsåret 2006.

Cisco Norge forteller at fremgangen i Norge var enda bedre. Her ble omsetningen løftet med 34 prosent.

– Etterspørselen etter sikre og effektive kommunikasjonsløsninger er svært stor i Norge i forhold til resten av Europa. Landet vårt har et svært høyt kostnadsnivå som stiller store krav til innovasjon i både offentlige og private virksomheter. For tiden investerer norske virksomheter betydelige ressurser i ny teknologi for å bedre sin konkurransekraft, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i en pressemelding.

I ruting og svitsjing-segmentet vokste økte Cisco sin omsetning med 30 prosent, mens produktområdet Advanced Technologies vokste med 49 prosent. Innunder dette produktområdet hører blant annet IP-telefoni og Unified Communications, som nesten doblet seg. Der var veksten på hele 95 prosent sammenlignet med fjoråret. På lagringsnett vokste omsetningen med over 200 prosent, melder Ciscos norske kontor.

På tross av kraftig vekst, falt Cisco-aksjen med fem prosent i etterhandelen etter at tallene var lagt frem. Veksten på 21 prosent er god, men det er svakere vekst enn de 27 prosentene som selskapet vokste med i det forrige kvartalet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.