ANALYSER

Cisco selger mest til datasentraler

Har vokst forbi HP, viser Canalys-undersøkelse.

14. des. 2011 - 14:35

Det globale markedet for infrastruktur til datasentraler er i kraftig vekst, går det fram av en pressemelding fra analyseselskapet Canalys.

Selskapet bruker begrepet «datasentral» forholdsvis bredt, og inkluderer alt fra serverrom til store datasentraler. I betegnelsen «infrastruktur» liggerservere, lagring, Ethernet-nettverk, lagringsnettverk, systemvare, sikkerhet og servervirtualisering.

Fra andre kvartal til tredje kvartal vokste omsetningen av infrastruktur til datasentraler etter disse definisjonene med 2,7 prosent til 26,2 milliarder dollar.

Av denne summen går 39 prosent til servere, 25 prosent til lagring og 21 prosent til Ethernet-nettverk. Produktkategorien med kraftigst vekst er servervirtualisering.

I forrige kvartal var HP størst i omsetning til dette markedet. I tredje kvartal har Cisco vokst forbi dem. På tredjeplass og nedover følger IBM, Dell og EMC.

Cisco er i dag på tredjeplass innen bladservere, men vil antakelig nå andreplass, etter HP, innen utgangen av 2012, tror Canalys. Cisco vokser også kraftig innen svitsjer, sikkerhet og lagring.

Ifølge analytiker Matthew Ball vil en pågående omorganisering innen HPs sikkerhetssatsing, der TippingPoint, ArcSight og Fortify samles i én forretningsenhet, bidra til å øke selskapets omsetning innen nettverkssikkerhet.

Infrastruktur for serverrom utgjør 42 prosent av den samlede omsetningen. Store datasentraler, definert som sentraler med minst 800 servere, står for 19 prosent av den globale omsetningen.

Geografisk er Nord-Amerika det største markedet, med 42 prosent av omsetningen. Raskest vekst er i Asia, Stillehavsområdet og Latin-Amerika. Pågående økonomiske utfordringer i USA og Vest-Europa får Canalys til å spå at disse markedene vil oppleve den sterkeste veksten gjennom hele 2012.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.