Cisco ser mørkt på 2009

Etter et kvartal som gikk bedre enn ventet, spår John Chambers kraftig fall i omsetningen.

Cisco ser mørkt på 2009

Etter et kvartal som gikk bedre enn ventet, spår John Chambers kraftig fall i omsetningen.

Nettverksgiganten Cisco leverte i går sine tall for kvartalet fram til 24. januar, regnskapsårets andre.

I forhold til samme kvartal for et år siden falt omsetningen med 7,5 prosent til 9,1 milliarder dollar. Det er første gang siden 2003 at Cisco opplever svikt i omsetningen. Resultatet falt 29 prosent til 1,5 milliarder dollar.

Både omsetning og resultat var noe bedre enn analytikerne hadde ventet.

Toppsjef John Chambers advarte at det økonomiske klimaet fortsetter å forverres. For inneværende kvartal venter han at omsetningen vil bli fra 15 prosent til 20 prosent lavere enn samme kvartal i fjor. Problemene har spredd seg fra USA og Europa til raskt voksende markeder som Brasil, Russland, India og Kina. Chambers er mer pessimistisk enn den gjennomsnittlige analytikerprognosen, som går ut på at omsetningen vil falle med 10,5 prosent.

Ordreinngangen er nå 20 prosent lavere enn for et år siden.

Cisco-aksjen falt 4,4 prosent da tallene og de dystre utsiktene ble kjent.

Chambers sa at et pågående prosjekt for å kutte kostnader vil videreføres, men at det ikke er snakk om masseoppsigelser.

I løpet av inneværende kvartal kan tallet på årsverk reduseres med mellom 1500 og 2000, fra dagens 67 318. Chambers sier det er «masseoppsigelse» når man kutter minst 10 prosent av staben. Målet med de pågående kuttene er å redusere utgiftene med en milliard dollar på årsbasis innen utgangen av regnskapsåret, det vil si slutten av juli.

I en pressemelding forteller Cisco Norge at de opplevde 8 prosent vekst fra samme kvartal for et år siden.

– Vi opplever vekst i alle markeder, med unntak av store og eksportrettede virksomheter, sier administrerende direktør Jørgen Myrland.

Han sier alle teknologiområdene viser framgang.

– Spesielt ser vi en sterk omsetningsøkning innen løsninger for virtualisering av datasentrene, og etterspørselen etter våre nye Nexus datasentersvitsjer og MDS lagringssvitsjer har nærmest eksplodert. Vi opplever at vårt tette samarbeid med selskaper som VMware hjelper kundene til å skape svært effektive driftsmiljøer i datarommene, sier Myrland.

    Les også:

Til toppen