Cisco-sjefen går på dagen

Jørgen Myrland satte en rekord han tror blir vanskelig å slette.

Cisco-sjefen går på dagen
Jørgen Myrland ble Ciscos lengstsittende sjef. Han forlater i dag norgeskontoret etter å ha fått et generøst tilbud om etterlønn. Bilde: Magnus Knutsen Bjørke

«Sånne som deg varer bare i 3-5 år. Så er det enten opp eller ut.»

Jørgen Myrland (57) forlater i dag Cisco Norge etter å ha ledet virksomheten lenger enn noen hadde våget å tro.

Sitatet i innledningen fikk han da han begynte i jobben i 2003, fra daværende konsernsjef Andy Lockhart.

Etter et par år var han blitt selskapets lengstsittende sjef i Europa. Ytterligere et par år senere var han plutselig den lengstsittende landsjefen i nettverksgiganten globalt.

Les også: Cisco slanker staben, mens ordrebøkene i Norge øker

Går på dagen

- I Cisco er det ikke meningen at man skal sitte så lenge som jeg har gjort. Både for å utvikle seg personlig og teamet rundt er det vanlig å bli rotert. Jeg har vært klar på at stillinger i utlandet har jeg ikke vært interessert i. Jeg trives med å jobbe tett med kunder og partnere lokalt, sier Myrland til digi.no.

- Jeg har nok satt en rekord jeg tror kommer til å vare lenge i Cisco, fortsetter han.

De ansatte fikk beskjed om han forlater dem først med en e-post klokken 14 søndag, samt på allmøte mandag. Jørgen Myrland sier han fikk et tilbud om å slutte. Når det som skal være et generøst sluttvederlag først lå der, ba han om å fratre med en gang.

- Det var en felles beslutning, ingen oppsigelse. Jeg fikk tilbud om å slutte og det har jeg takket ja til. Det var et godt tilbud, sier mannen som etter eget utsagn ikke har hatt ordentlig sommerferie på tretten år. Cisco har årsavslutning i juli måned.

Historie: Myrland kom fra Sun da han overtok Cisco Norge i 2003

Fallskjerm

Finansavisen skrev i dag at Myrland får en sluttpakke verdt 800.000 kroner, men overfor digi.no bemerker hovedpersonen at det tallet ikke er korrekt. Lønnsinnberetningen som står oppført i Brønnøysundregistrene skal ifølge ham være feilaktig, les lavere enn lønnen han faktisk hadde. Ellers kan han ikke dele noen opplysninger om avtalen.

- Det er en veldig god avtale for meg. Vi skilles vel forlikt, sier Myrland.

Nå blir det rikelig med ferie, mens Myrland vurderer hvor veien skal gå videre.

Karrieren kan fort vise seg å fortsette i IT-bransjen, medgir han.

- Jeg har nok troen på at jeg kommer til å fortsette med et eller annet som er relatert til IT, men i hvilken form gjenstår å se.

Andre utskiftinger: Halve styret i IKT-Norge ble byttet ut

Nå måtte han ut

Selv synes han det er vanskelig å trekke frem høydepunkter fra sin tid som leder for Cisco Norge, en periode som strekker seg over 12 og et halvt år da norgesavdelingen har doblet staben fra 50 til rundt 100 ansatte, og levert gode resultater. Med oppkjøpet av salige Tandberg i 2010 økte staben til over 500 hoder.

- Det er vanskelig å trekke frem enkeltting, men jeg synes vi har hatt et ekstremt godt samarbeid med forhandlerne våre, som blant annet Ergogroup (nå Evry, red.anm.), Atea, Proact og mange flere. Det har vært en viktig del av vår suksess i Norge. Cisco har faktisk langt høyere markedsandel i Norge enn i andre land, og det på de fleste produktområder, sier Myrland.

Etter å ha takket nei til karrieresprang internasjonal for Cisco et tilstrekkelig antall ganger, var det i realiteten en erkjennelse av at nå måtte han ut av selskapet, medgir han.

- Men det har skjedd på en veldig god måte.

Les gjerne: Spår enorm vekst i nettrafikken

Takkes for innsatsen

Han blir klappet ut av selskapet. Hans overordnede har følgende å si i en pressemelding:

- Jeg vil takke Jørgen Myrland for hans innsats og resultater for Cisco gjennom mer enn 12 år som leder for virksomheten i Norge og ønsker han lykke til i sitt fremtidige virke. Under Myrlands ledelse har Cisco hatt en fremragende forretningsutvikling i Norge, uttaler Peter Karlströmer, Senior Vice President for Cisco Nord-Europa.

Hvem som etterfølger den avgåtte norgessjefen er foreløpig ikke klart. Ledergruppen skal i samspill med Karlströmer nå starte arbeidet med å finne en ny administrerende direktør.

Erfaringen fra Cisco i utlandet er at det kan bli både eksterne, eller interne kandidater.

- Det er nok Karlströmer som er best til å svare på det, men jeg tror at hvis du kommer fra en ekstern bakgrunn så bør du ha kjørt tilsvarende jobb i IT-bransjen, det er det normale. Alternativt kan sterke ledertalenter internt også være aktuelt, avslutter Myrland.

Les også: Minnefeil kostet Cisco dyrt