Cisco Norge må jakte ny toppsjef

Cisco-sjefen sluttet brått og overraskende

Ute etter mindre enn fire måneder i stillingen.

Cisco-sjefen sluttet brått og overraskende
(Bilde: Pressefoto Cisco)

Ute etter mindre enn fire måneder i stillingen.

Vigdis Austrheim har sagt opp stillingen som leder i Cisco Norge.

Avgangen skjedde brått i slutten av april. Dermed ble det mindre enn fire måneder i stillingen.

Det er personlige årsaker som ligger bak. Austrheim er ærlig på at jobben ikke ble riktig for henne.

– For meg er det rett og slett erkjennelsen av at jeg ikke har nødvendig «passion» (lidenskap) for infrastruktur og teknologien, som bør følge med den jobben det er å være leder av Cisco. Det krevde sterkere interesse enn jeg følte at jeg kunne mobilisere, sier hun til digi.no.

Cisco har ifølge henne gått økonomisk bra den korte tiden hun rakk å lede virksomheten. Det skal ha vært positive veksttall. Austrheim understreker at det ikke er prestasjonsutfordringer, men derimot det nevnte personlige aspektet som ble avgjørende.

– For meg ville det være feil å fortsette.

Austrheim har solide 30 års erfaring fra IT-bransjen. Det inkluderer topptunge stillinger blant annet for Microsoft ved hovedkvarteret i Redmond utenfor Seattle i USA. Beslutningen om å forlate Cisco Norge så raskt kommer som en stor overraskelse på mange, ikke minst i selskapet som nå må starte jakten på norgessjef på nytt.

– Viktig å avslutte det tidlig

Hun avviser ikke at karrieren kan fortsette i en teknologibedrift, men åpner for andre bransjer.

Og hun understreker at det er ledelse, endringsledelse og det å få være med å forsterke virksomhetskultur hun brenner for.

– Det var viktig for meg å avslutte det tidlig for alle parter når jeg kom til denne erkjennelsen. Det har ikke vært noen konflikter. Cisco er et spennende selskap og det har vært positiv dialog og godt samarbeid med ledelse og kollegene hele veien, sier Austrheim.

Samtidig kan ikke dette ha vært noen enkel beslutning.

– Det føles leit og oppleves på ingen måte som lett eller enkelt. Det er en fin gjeng som jobber i Cisco og vi skilles som veldig gode venner, sier hun.

– Overrasket, men sånne ting skjer

Det er Trine Strømsnes som er utpekt til fungerende norgessjef i Cisco. Det er en rolle hun kjenner fra tidligere. Strømsnes har mange års fartstid i Cisco Norge, der hun er som veteran å regne.

Overfor digi.no vedgår hun at det var overraskende at Austrheim leverte sin oppsigelse etter så kort tid i jobben.

– Det har vært positivt å ha Vigdis hos oss. Nå går vi fremover med et sterkt lederteam og meg som fungererende. Det har vært et nyttig perspektiv å få en ekstern person inn i organisasjonen, men så sier det seg selv at hun ble her i bare en kort tid.

– Litt overraskende er det at Vigdis velger å gjøre dette selvfølgelg, men sånne ting skjer. Det tar vi som organisasjon på en OK måte. Det kommer nå til å bli satt i gang en rekrutteringsprosess. Inntil videre er jeg fungerende Cisco-sjef i Norge, sier Strømnsnes.

Til toppen