Cisco-sjefen spår mer elendighet

Han smiler på bildet, men la deg ikke lure. Cisco-sjef John Chambers ser ingen lysning i økonomien før tidligst i fjerde kvartal.

Han smiler på bildet, men la deg ikke lure. Cisco-sjef John Chambers ser ingen lysning i økonomien før tidligst i fjerde kvartal.

Ciscos suksessrike leder John Chambers spår fortsatt dårlig klima i den amerikanske økonomien.

- Det økonomiske kladdeføret vil vare i hvert fall i tre kvartaler, og nå kommer også signalene om at depresjonen er i ferd med å spre seg, mener Chambers og siteres i en rekke amerikanske medier.

Det er i et online-intervju med Financial Times (FT) lederen for verdens ledende nettverksutstyrsprodusent kommer med sine dystre spådommer. Han viser til at USAs økonomi har forverret seg betraktelig siden Cisco i januar kom med varsel om at prognosene for de neste to kvartalene var kraftig nedjustert.

- Nå sier vi minst - MINST - tre kvartaler med svak økonomisk utvikling, sier Chambers til FT.

Cisco-sjefen registrerer at at depresjonen allerede har spredd seg til Sørøst-Asia, og at han nå ser de første signaler på det samme i Europa. Han oppfordrer derfor amerikanske myndigheter (les: sentralbanksjef Alan Greenspan) om å ty til mer drastiske tiltak enn det siste rentekuttet.

Andre er imidlertid mer optimistiske på Europas vegne: - USAs problemer er ikke Europas
Til toppen