Cisco skal slanke staben

Må stramme inn livremmen – igjen.

Ciscos kjente toppsjef, John Chambers, har hatt en stri tørn med å levere veksten markedet forventer. Nå fortsetter oppsigelsene i selskapet. I fjor forsvant 11 500 stillinger. I går ble det kjent at nye 1 300 Cisco-ansatte må finne seg nye jobber. Spørsmålet er om det stopper der...
Ciscos kjente toppsjef, John Chambers, har hatt en stri tørn med å levere veksten markedet forventer. Nå fortsetter oppsigelsene i selskapet. I fjor forsvant 11 500 stillinger. I går ble det kjent at nye 1 300 Cisco-ansatte må finne seg nye jobber. Spørsmålet er om det stopper der... (Bilde: All Over Press)

Må stramme inn livremmen – igjen.

Verdens største produsent av nettverksutstyr, amerikanske Cisco Systems, må spare penger. Som en følge av kuttene planlegger selskapet å kutte 1 300 arbeidsplasser, eller 2 prosent av selskapets totale styrke. Det melder Bloomberg News tirsdag.

I en kunngjøring fra selskapet heter det at kuttene er en del av en pågående prosess for å forenkle selskapet, samt tilpasse det til det økonomiske klimaet i en del deler av verden.

Aksjekursen i Cisco har falt 11 prosent i år.

Tap av markedsandeler i et fallende marked preget av svake statsfinanser i Europa og arbeidsledighet i USA har rammet selskapet. Grunnen er at større selskap venter med investeringer i nettverksutstyr.

I fjor meldte Cisco at de skulle kutte hele 11 500 stillinger, eller 15 prosent av staben. Dette skulle bidra til å kutte kostnader på 1 milliard dollar. Dette var med andre ord ikke nok for selskapet, som gjennom oppkjøpet av Tandberg ASA er tungt tilstede i det norske markedet.

Spørsmålet er om de siste oppsigelsene, som ble annonsert av selskapet mandag kveld, vil være tilstrekkelig.

    Les også:

Til toppen