RESULTATERFINANS

Cisco skuffer trass sterke tall

Toppsjef John Chambers maner til forsiktighet i en uforutsigbar økonomi.

12. aug. 2010 - 08:42

Nettutstyrsgiganten Cisco opplevde i går et kursras på 7,6 prosent etter å ha lagt fram kvartalstall der omsetningen økte med 27 prosent og resultatet med 79 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Børsreaksjonen skyldes dels at analytikerne hadde ventet en høyere omsetning, dels at toppsjef John Chambers i sin presentasjon formidlet et inntrykk av en svært vanskelig forutsigbar økonomisk utvikling. Han sa at gjenopprettningen av normale forhold i IT-markedet går vesentlig saktere enn ventet, og han manet til forsiktighet.

Chambers er ikke alene om å dempe forventningene til fornyet vekst. Tirsdag la analyseselskapet Gartner fram en nedjustert prognose for veksten i det globale markedet for bedrifts-IT i 2010. Den forrige prognosen, på 4,1 prosent vekst, ble erstattet av en ny, på 2,9 prosent vekst.

Cisco-sjef John Chambers søkte å dempe forventningene til resten av 2010. <i>Bilde: Cisco Pics</i>
Cisco-sjef John Chambers søkte å dempe forventningene til resten av 2010. Bilde: Cisco Pics

Kvartalet fram til 31. juli avslutter Ciscos regnskapsår. Sammenliknet med forrige fjerde kvartal vokste omsetningen med 27,0 prosent til 10,8 milliarder dollar. Nettoresultatet økte med 79,0 prosent til 1,9 milliarder dollar.

Tallene for fjerde kvartal i år omfatter driften i Tandberg, et norsk videokonferanseselskap som Cisco fullførte oppkjøpet av i april. Som selvstendig selskap hadde Tandberg en kvartalsomsetning på 270 millioner dollar (tallet er fra fjerde kvartal 2009).

For hele regnskapsåret 2010–2011 var veksten i Cisco 10,9 prosent i omsetning, til 40,0 milliarder dollar, og 26,6 prosent i nettoresultat, til 7,8 milliarder dollar.

Cisco Norge melder om et solid fjerde kvartal, med størst vekst blant mellomstore bedrifter, offentlig sektor og tjenesteleverandører.

– Vi noterer en raskt voksende interesse for våre datasenterløsninger, inkludert vårt nye Unified Computing System. Teknologiområdene videosystemer, datasentersvitsjing, trådløse nett og sikkerhet viser også fremgang i fjerde kvartal, sier administrerende direktør Jørgen Myrland.

Myrland forteller at Tandberg-integrasjonen er nå gjennomført og at Cisco Norge har vokst fra 70 til 580 medarbeidere i løpet av siste kvartal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.