Cisco-tall letter stemningen innen IT

Cisco gjorde det noe bedre enn ventet i april-kvartalet, og utsiktene er heller ikke så verst.

Cisco-tall letter stemningen innen IT

Cisco gjorde det noe bedre enn ventet i april-kvartalet, og utsiktene er heller ikke så verst.

I går leverte nettverksgiganten Cisco sine tall for kvartalet fram til 26. april, regnskapsårets tredje.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 10 prosent til 9,8 milliarder dollar, mens resultatet uten ekstraordinære poster økte med 9,4 prosent til 2,3 milliarder dollar, tilsvarende 0,38 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet en omsetning på 9,75 milliarder dollar.

Ekstraordinære poster relatert spesielt til oppkjøp dro bunnlinjen ned tilsvarende 0,04 dollar per aksje, til 1,8 milliarder dollar, en nedgang på 5,4 prosent fra i fjor.

Cisco-sjef John Chambers sier kvartalstallene må betraktes som solide tatt i betraktning at den økonomiske situasjonen er ustabil og at kundene følgelig mer forsiktig med å investere i IT. Han mener utsiktene er bra, gitt at Cisco har vist seg i stand til å investere i produkter som lar kundene utvikle sine forretningsmodeller ved hjelp av Web 2.0-baserte tjenester. Han ser spesielt store muligheter på andre markeder enn det amerikanske.

I inneværende kvartal venter Chambers at omsetningen vil vokse med rundt 9 til 10 prosent. Til New York Times sier analytiker Troy Jensen fra Piper Jaffray at han hadde ventet en prognose på 8 til 9 prosent for veksten i fjerde kvartal. Hans kommentar er at det er visse «sprekker», men at det ellers virker som Cisco har lagt det verste bak seg.

Det forholdsvis lyse synet på Ciscos umiddelbare framtid deles tydeligvis på børsen: Ciscos aksjekurs økte med 0,05 dollar til 26,33 dollar på dagtid i går, og steg videre til 26,71 dollar da kvartalstallene ble kjent.

Tallene viser blant annet at i såkalte kommende markeder vokste Cisco med 44 prosent, mot 5 prosent i Nord Amerika.

De siste kvartalstallene fra andre store IT-aktører viser ingen klar tendens.

    Les også:

Til toppen