RESULTATERFINANS

Cisco-tall varsler oppsving for IT

Men kuttet i posten for forskning og utvikling er neppe bærekraftig.

9. feb. 2012 - 10:04

Cisco publiserte i går sine tall for kvartalet fram til 28. januar, regnskapsårets andre.

Sammenliknet med samme kvartal for et år siden økte omsetningen med 11 prosent til 11,5 milliarder dollar. Nettoresultatet økte med 43,5 prosent til 2,2 milliarder dollar. Begge tall er i overkant av det analytikerne hadde ventet.

Tallene tolkes som et varsel om oppsving for den delen av IT-bransjen som leverer mest til bedriftsmarkedet. Det tas også som et tegn på at Ciscos interne omstrukturering har virket.

Regnskapet viser at driftsutgiftene er redusert med 5 prosent, 246 millioner dollar, sammenliknet med andre kvartal i forrige regnskapsår. En reduksjon innen utgifter til salg og markedsføring på 49 millioner dollar er for det meste spist opp av en økning i administrasjonsutgifter på 45 millioner dollar. Posten for avskrivninger er redusert med over 100 millioner dollar.

Det betyr at nedskjæringen som virkelig skiller andre kvartal i år fra andre kvartal i fjor, er kuttet innen forskning og utvikling på 139 millioner dollar, tilsvarende 9 prosent. For et selskap med ambisjoner om vedvarende teknologisk ledelse kan et slikt kutt neppe være bærekraftig.

I inneværende kvartal spår Cisco en omsetningsvekst på 5 til 7 prosent i forhold til tredje kvartal i regnskapsåret 2010–2011. Det svarer til mellom 11,4 milliarder dollar og 11,6 milliarder, i overkant av analytikernes forventning om 11,46 milliarder dollar.

Cisco Norge mellom om en omsetningsvekst på over 20 prosent. Ifølge administrerende direktør Jørgen Myrland er det vekst innen alle tre kjerneområdene, det vil si nettverk, samhandling og datasenter, og på tvers av alle sektorer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.