Cisco tapte storkontrakt med Telenor

Telenor arbeidet lenge sammen med Cisco for å byttet helt til IP, men Cisco tapte storkontrakten.

Telenor arbeidet lenge sammen med Cisco for å byttet helt til IP, men Cisco tapte storkontrakten.

Alle de store fastlinjeselskapene i den vestlige verden arbeider med å bytte ut sine basisnett. Ut med ISDN-teknologi og ATM-utstyr, alt skal over på IP.

Telenor var en av de første som startet utredningen under et prosjekt som ble kalt FSN - Full Service Network. Prosjektet ble offentliggjort allerede i juni 1999, for hele seks år siden.

Les digi.nos sak fra juni 1999:     Les også:

At Telenor satte igang tidlig understrekes av at selskapet åpnet nettet de bruker i dag halvannet år etterpå i desember 2000.

Telenor hadde vært gjennom en seleksjonsprosess for sitt ny forskningsprosjekt og det ble Cisco, markedsleder på IP-utstyr. Prosjektet skulle være et forskning- og utviklingsprosjekt for å se om og når et mellomstort teleselskap som Telenor kunne byttet over helt til IP.

Men i dag kom overraskelsen.

- Jobbet dere ikke sammen med Cisco på FSN-prosjektet, spurte digi.no og får ja fra nordisk fastnett-sjef Berit Svendsen.

- Du kan si at det er FSN vi nå lanserer, men vi har valgt Juniper. Cisco er fremdeles en stor leverandør til oss, men vi valgte Juniper.

Bildet over viser en samling av Juniper-prosjekter - fra rackmontert utstyr som settes inn i lokale telefonsentraler til de største ruterne i 10 GBit-klassen.

Det må har vært en tøff konkurranse om prosjektet. Telenor skisserer at de skal bruke 250 millioner kroner i løpet av fem år, hvorav 140 millioner brukes det første året.

Prestisjen er også omfattende - Telenor er tidlig ute med et bytte til ren IP blant de store vestlige fastlinjeselskapene og Juniper har nå fått en tung referansekunde på listen. Selskapet stilte da også med tre ledere på pressekonferansen i dag, blant annet Europa-sjefen.

Til toppen