Cisco tjener godt på IP-telefoni og routere

Jørgen Myrland i Cisco Norge nyter godt av de gode tidene, og Cisco leverer solide kvartalstall.

Cisco tjener godt på IP-telefoni og routere
Bilde:

Nettverksgiganten Cisco har lagt frem kvartalstallene for sitt regnskapsmessige andrekvartal i 2008.

Omsetningen steg med 16,5 prosent og endte på 9,8 milliarder dollar. Resultatet etter skatt endte på 2,1 milliarder dollar, en fremgang på 7,2 prosent fra samme periode for et år siden.

– Evnen til å forutse og forstå endringer i markedet er fortsatt Ciscos nøkkel til suksess. Når vi nå entrer andre halvdel av vårt fiskalår er vi i fortreffelig form. Vi har en sunn balanse mellom kjerneteknologi og avansert teknologi, og troen på vår langsiktige strategi er urokkelig. Vår konstante søken mot nye markeder og nye produktområder, sammen med vår operasjonelle og finansielle tyngde, styrker vår evne til å reagere på markedsendringer, sier John Chambers, styreformann og CEO i Cisco, i en pressemelding.

Cisco's norske datterselskap går også godt, ifølge Norges-sjef Jørgen Myrland. Selskapet oppgir imidlertid ikke separate tall for det norske kontoret. Tidligere har Cisco-sjefen fortalt at det Cisco Norge gjerne har hatt kraftigere vekst enn moderselskapet.

- Det norske Cisco-kontoret opplever spesielt stor etterspørsel etter løsninger for Unified Communications, basert på IP-telefoni, sikkerhet og kraftige rutere, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Økende bruk av video er en sterk driver for utviklingen av internett. Det skaper behov for kraftigere og bedre nettverksløsninger, samt mer avanserte samarbeidsløsninger, videokonferanser og IPTV. Det nyter nettverksgiganten godt av.

Myrland fremhever spesielt IPTV som en tjeneste som gir en kraftig etterspørsel etter økt overføringskapasitet. Ifjor la Cisco frem rapporten Cisco IP Traffic Study, som viste at internettrafikk generert av video-til-TV allerede i 2009 vil overgå mengden trafikk generert av video-til-PC.

Les mer om:
;