RESULTATERFINANS

Cisco tror bunnen er nådd

Halve overskuddet skrelt bort, men nå tror selskapet det snur.

6. aug. 2009 - 08:19

Cisco har fra før advart at de ser mørkt på 2009.

Nettutstyrsgiganten kom i går med tallene for fjerde kvartal og hele regnskapsåret 2008-2009.

Kvartalsresultatet er ned 46 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Omsetningen falt med 18 prosent.

Konsernsjefen ser likevel lyspunkter. Kanskje er bunnen nådd.

Ciscos omsetning falt fra 10,4 milliarder dollar i fjor til 8,5 milliarder dollar i regnskapsårets fjerde kvartal, som ble avsluttet 25. juli. Samtidig stuper resultatet 46 prosent til 1,1 milliarder dollar.

Toppsjef John Chambers meldte samtidig at ordreinngangen økte fra forrige kvartal for første gang i hele dette regnskapsåret, opp 4,6 prosent. Fjerde kvartal var således det eneste som var i nærheten av normale sesongvariasjoner for Cisco.

Dette så han ifølge The Register svært positivt på, men advarte samtidig om overdreven optimisme.

- Selv om dette er en svært viktig trend, vil jeg se den fortsette i flere kvartaler for vi kan si at vi nærmer oss normale tilstander. Fortsetter trenden tror jeg sjansen er god for at vi senere kan kikke oss tilbake å se at dette var vendepunktet, sa Chambers ifølge nettstedet.

Årsregnskapet viser at Cisco satt igjen med 6,1 milliarder dollar av en omsetning på 36,1 milliarder dollar, ned fra 8,1 milliarder av en omsetning på 39,5 milliarder dollar i fjor.

Da tallene ble kjent falt Cisco-aksjen 3,2 prosent etter først ha økt noe.

Cisco har tidligere iverksatt et spareprogram som skal kutte kostnader i selskapet med 1,5 milliarder dollar. Selskapet hadde ved månedsskiftet 65.545 på lønningslistene, over 2000 ansatte har mistet jobbene sine det siste halve året.

Sterkere vekst i Norge

- Sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, opplevde Cisco Norge en mindre nedgang i omsetning enn morselskapet. Cisco Norge opplevde samtidig en langt sterkere vekst fra tredje kvartal enn Cisco globalt.

Det opplyser administrerende direktør Jørgen Myrland i Cisco Norge i en pressemelding.

- Normalt er våre tredje- og fjerdekvartaler i Norge relativt like. Vi håper at det kraftige oppsvinget vi opplevde i fjerde kvartal i år er en bekreftelse på at vi har passert bunnen i Norge, sier Myrland.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.