RESULTATERFINANS

Cisco tvangsinnløser Tandberg-aksjer

Vil gjøre den norske leverandøren til heleid datterselskap.

19. apr. 2010 - 14:05

Cisco melder at de avslutter det frivillige tilbudet om å kjøpe Tandberg-aksjer for 170 kroner per aksje. Det amerikanske selskapet besitter nå 91,3 prosent av alle aksjene, og sier de nå vil tvangsinnløse resten. Aksjonærene det gjelder, vil informeres per brev. Formelt sett er det Ciscos nederlandske datter Cisco Systems Netherlands Holdings BV som blir eneaksjonær i Tandberg. Prisen blir 170 kroner per aksje, som i det frivillige tilbudet. De gjenstridige vil altså ikke tape på at de holdt igjen.

Tandberg vil søke om å få trekke seg fra Oslo børs «så snart det lar seg ordne praktisk», heter det i meldingen.

Tandberg-organisasjonen vil innlemmes i Ciscos avdeling «Emerging Technologies Business Group», ledet av Marthin De Beer. Her opprettes en gruppe kalt «TelePresence Technology Group» som skal ledes av Tandbergs tidligere toppsjef Fredrik Halvorsen. Halvorsen får rang som senior visepresident i Cisco.

Telepresence-gruppen vil fokusere på tre områder: endepunkter, infrastruktur og tjenester i nettskyen. Det tas sikte på å integrere de tidligere Tandberg-produktene i Ciscos assortiment.

Cisco sier videre at de vil kunngjøre en «harmonisert partnerstrategi» som kombinerer «det beste» fra henholdsvis Cisco og Tandberg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.