Cisco utsetter budfristen igjen

Usikkert om Tandberg-budet aksepteres av nok aksjonærer.

Cisco utsetter budfristen igjen

Usikkert om Tandberg-budet aksepteres av nok aksjonærer.

Cisco har ennå ikke overtalt nok aksjonærer om å selge aksjene i det norske videokonferanseselskapet Tandberg.

Kun fire minutter før den allerede forlengede budfristen utløp klokken 17.30 tirsdag 1. desember kom meldingen om at tilbudet forlenges i to dager til torsdag samme tidspunkt.

Betingelsene er ellers de samme.

Dermed er det fortsatt høyst uklart om den amerikanske teknologigiganten lykkes med å sikre seg tilslag om de nødvendige 90 prosent av Tandberg-aksjene.

Kort frist

Kun to dagers forlengelse er langt mindre enn den opprinnelige tilbudsfristen Cisco satt da de la frem det første budet på 153,50 kroner per aksje den 1. oktober.

Den nye korte fristen kan tolkes i retning av at det stående budet på 170 kroner for aksjen har fristet et betydelig antall aksjonærer og at de nærmer seg nittiprosentsgrensen.

I forkant av gårsdagens børsmelding meldte blant annet Arctic Securities at Cisco kanskje hadde sikret seg mellom 70-80 prosent forhåndsaksept av aksjonærene, skriver Finansavisen.

Cisco-ledelsen har tidligere uttalt at 170 kronersbudet, som priser Tandberg til nærmere 19 milliarder kroner, er det høyeste de er villige til å gå.

Alternativet er følgelig å trekke budet og se seg om etter andre muligheter for å utvikle seg innen det voksende markedet for videokonferanseutstyr.

    Les også:

Til toppen