BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco varsler første salgsnedgang på elleve år

Cisco la frem et skuffende resultat for første gang siden 1994. Nå spår nettleverandøren 5 prosent fall i telekom-investeringene de neste to kvartalene.

Cisco-resultatet skuffet markedet for første gang siden august 1994 da det ble lagt frem i går.

Regnskapet var ikke lystig lesning for investorene og det blir ikke bedre av at selskapet heller ikke ser lyst på utviklingen innen telekom-investeringer for de neste kvartalene.

Selskapet produserer nettverksutstyr i til telekom- og computerindustrien og har gjennom mange år vært en børsvinner i det amerikanske markedet med en til tider høyere markedsverdi enn Microsoft AB .

Selskapet hadde i siste kvartal en omsetningsvekst på 3,5 prosent og en vekst i fortjenesten på 7,1 prosent sammenlignet med foregående kvartal. Dette var klart i underkant av forventningene. Resultatet kom dermed inn under de forventende tall for første gang siden 1994.

Omsetningen for kvartalet endte på 6,75 milliarder dollar og resultatet før skatt var 874 millioner dollar.

At selskapet nå bryter trenden er i seg selv et svært kraftig signal til aksjemarkedet om at det er alvorlige problemer i økonomien. Aksjekursen, som nesten er halvert på et år, falt med nye åtte prosent etter at tallene var lagt frem.

I forbindelse med resultatfremleggelsen kom det også frem at selskapet forventer at omsetningen i inneværende kvartal kan falle med 5 prosent sammenlignet med foregående kvartal. I tillegg forventer selskapet nullvekst fra inneværende kvartal til neste kvartal.

Det er i første rekke telekommunikasjonselskapene som trapper ned sine investeringer ifølge Cisco. Selskapets kunder reduserer eller utsetter kjøp av nettverksutstyr i lys av den generelt svakere utviklingen i den amerikanske økonomien.

Dersom salget i selskapet faller i de neste kvartalene vil dette være første gang siden børsintroduksjonen for elleve år siden at omsetningen ikke vokser.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.