BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco varsler iPad-alternativ til bedrifter

Android-baserte «Cius» kjører alt fra videokonferanser til virtuell Windows-pc.

Cius dokkes i en enhet som ellers ser ut som en telefon. Den Android-baserte nettfjølen kan hente en virtuell pc fra nettskyen, og koples til skjerm (HDMI) og tastatur med mus (USB eller Bluetooth). På egen hånd kan Cius kjøre videokonferanser,nettleser og alle slags Android-applikasjoner.
Cius dokkes i en enhet som ellers ser ut som en telefon. Den Android-baserte nettfjølen kan hente en virtuell pc fra nettskyen, og koples til skjerm (HDMI) og tastatur med mus (USB eller Bluetooth). På egen hånd kan Cius kjøre videokonferanser,nettleser og alle slags Android-applikasjoner. Bilde: Cisco
30. juni 2010 - 10:13

Cisco brukte starten på sin store kunde- og partnersamling «Cisco Live! 2010» i Las Vegas til å kunngjøre en nettfjøl tilpasset bedriftsbrukere. Cisco Cius vil gjøres tilgjengelig for testing hos utvalgte kunder i tredje kvartal, og ventes på markedet i løpet av første kvartal 2011. Prisen er ikke fastsatt, men antydes til under 1000 dollar.

I motsetning til Apple iPad, er Cius beregnet på å brukes på og for jobb, først og fremst for medarbeidere som er hyppig på farten. Enheten tilbyr videokameraer på både forside og bakside, HD video, klient for virtuell pc, tilgang til alle Cisco-løsninger for kommunikasjon og samhandling, tilgang til alle applikasjoner beregnet på operativsystemet Android, og et brukergrensesnitt med berøringsskjerm lagt opp med tanke på å gjøre det enklest mulig å følge med på alle ens kontakter og initiere den mest hensiktsmessige samhandlingsformen.

Skjermen måler 7 tommer og har høy oppløsning. Cius drives av en Intel Atom-prosessor i 1,6 GHz, og har 32 gigabyte med minne. Vekten er 520 gram, altså halvparten av en ultralett «netbook».

Cius i sin dokkingstasjon HD Soundstation som tilbyr bedre høyttalere, lading, samt kopling til ekstern skjerm, mus, tastatur og alle slags nettverk. <i>Bilde: Cisco</i>
Cius i sin dokkingstasjon HD Soundstation som tilbyr bedre høyttalere, lading, samt kopling til ekstern skjerm, mus, tastatur og alle slags nettverk. Bilde: Cisco

Enheten kommuniserer over 3G, 4G, alle former for trådløst nett (802.11 a, b, g og n) samt Bluetooth 3.0. Batteriet skal vare en hel arbeidsdag: Trenger man mer kan man ta det ut og legge inn et annet som er fulladet. Kameraet på forsiden tilbyr HD video i 720p. Kameraet på baksiden tilbyr stillbilder på 5 megapiksler, og video i VGA-oppløsning. Dokkingløsningen «HD Soundstation» ser ut som en telefon: I tillegg til ladning og bedre høyttaler tilbyr den HDMI-utgang til skjerm, Bluetooth og USB til utstyr som tastatur og mus, samt Ethernet i opptil 1 gigabit per sekund.

Ciscos egne applikasjoner omfatter samhandling som «Quad» (beregnet på samhandling i grupper), «Show and Share» (for å lage og dele videoer innen grupper), Webex (for å avholde konferanser over web, med lyd, video og presentasjoner), «Presence» (angir hvor tilgjengelig alle kontakter er) og «IM» (lynmeldinger). Cius kan brukes som mobiltelefon, og som mobiltelefon med video. Firefox er standard nettleser.

Cius som mobil videotelefon, er med tale over Bluetooth øretelefon. <i>Bilde: Cisco</i>
Cius som mobil videotelefon, er med tale over Bluetooth øretelefon. Bilde: Cisco

Cisco tilbyr en utviklerpakke med API-er til alle samhandlingsløsninger: Tanken er å oppmuntre Android-utviklere til å framstille kreative løsninger.

Cius gir mobil tilgang til bedriftsapplikasjoner som Salesforce. <i>Bilde: Cisco</i>
Cius gir mobil tilgang til bedriftsapplikasjoner som Salesforce. Bilde: Cisco

I sin første presentasjon av produktet, leggere Cisco vekt på hvordan Cius kan bidra til å gjøre medarbeidere som farter mye, mer effektive. Ideen er at når folk ikke kan være på jobben når de er på jobb, er løsningen å bringe jobben ut dit de er. Fordelen fram bærbar pc er lavere vekt og hendigere format. Fordelen framfor mobiltelefon er stor skjerm og enklere betjening av bedriftsapplikasjoner som Salesforce. I miljøer med infrastruktur for virtuelle pc-er, kan Cius gjøre det overflødig med egen pc, i den grad virtuelt tastatur strekker til i situasjoner der dokkingen ikke er tilgjengelig.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.