BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco varsler store endringer

- Dette blir ikke lett, advarer toppsjef John Chambers i brev til de ansatte.

6. apr. 2011 - 13:59

Cisco sjokkerte i høst med en omfattende ordresvikt og labre utsikter til bedring.

Pessimismen ble ytterligere bekreftet da neste regnskapskvartal ble lagt frem i februar: Cisco skuffer igjen.

Nå viser det seg at nettverksgigantens utfordringer er større enn først antatt. I et internt notat til de ansatte varsler toppsjef John Chamber store endringer.

- Vi har vært trege til å ta beslutninger, møtt overraskelser vi burde ha forutsett, og har mistet ansvarligheten som har kjennetegnet vår evne til å levere overfor våre kunder og aksjonærer.

- Det er uakseptabelt. Og det er akkurat dette vi vil angripe, skriver han.

Brevet ble sendt mandag denne uken og er gjengitt i sin helhet av nyhetsbyrået Reuters.

Skuffelse og forvirring

I selskapets 26-årige historie har få stilt spørsmål ved målet deres om å være med på å forme Internettets fremtid. - Hele tiden har vi hatt visjonen om å ta nettverket til steder de fleste ikke trodde var mulig. Cisco er et flott selskap og vi har mye å være stolte over, og mye å se frem til, påpeker toppsjefen.

Når det er sagt mener han det nå er nødvendig å se sannheten i øynene. Chambers innrømmer at Cisco har tapt terreng, skuffet investorer og forvirret sine egne ansatte.

Veiskille

- Det er nødvendig å vinne tilbake troverdigheten som utgjør grunnfjellet for Ciscos suksess. Markedet er i endring og det er selskapet vårt også. Tiden er inne for å definere denne overgangen for oss selv og bransjen vår.

Cisco-sjefen advarer de ansatte om at selskapet står foran et veiskille. De må forberede seg på en rekke uspesifiserte endringer «de neste ukene og inn mot kommende regnskapsår», som for Ciscos del begynner i august.

- Dette blir ikke lett og jeg forventer deltakelse, fleksibilitet og tilbakemeldinger underveis, sier han til de ansatte.

Samtidig legger Chambers frem et sett med prinsipper som skal danne grunnlaget for veien videre.

«We will not fix what's not broken» heter det i brevet. Her påpekes det at selskapets fem prioriterte forretningsområdene blir som før: 1) kjernerutere, svitsjer og tjenester, 2) samhandling og integrerte meldings- og konferansesystemer, 3) virtualiserte datasentre og nettskyen, 4) arkitektur og 5) video.

Det spekuleres nå i hvilke konkrete endringer Cisco vil gjøre. Snuoperasjonen kan blant annet inkludere salg av deres forbrukerorienterte forretningsdivisjon, sier en analytiker til Bloomberg.

Det vil i så fall inkludere Pure Digital Technologies, produsenten av små håndholdte videoopptakere, som Cisco kjøpte for to år siden.

Wall Street Journal siterer analytiker Brian Modoff ved Deutche Bank Securities som mener brevet fra Chambers kan være et forsøk på å «samle troppene» etter en serie dårlige resultater.

Ifølge Modoff har Cisco beveget seg for langt vekk fra kjerneområdene sine og har endt opp med en for stor portefølje i jakten på mer profitt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

En tredel av selskapets aksjeverdi har dunstet vekk det siste året. Cisco er i dag verdt under halvparten av det selskapet var i begynnelsen av 2001.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.