RESULTATERFINANS

Cisco varsler store kutt

For mange mellomledere, sier John Chambers.

Cisco-sjef John Chambers er kjent for å ta sorger på forskudd og rette opp i tide.
Cisco-sjef John Chambers er kjent for å ta sorger på forskudd og rette opp i tide. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
15. aug. 2013 - 08:21

Kvartalstallene som Cisco offentliggjorde i går – for kvartalet fram til 27. juli – var bedre, og til dels langt bedre enn ventet. Men toppsjef John Chambers advarte at framgangen «ikke på langt nær går i den takten vi ønsker», og at det er «store utfordringer» i nærmeste framtid. Prognosen for inneværende kvartal er lavere enn ventet. Chambers sa det er nødvendig å kutte 4000 årsverk – rundt 5 prosent av staben – hovedsakelig blant mellomledere.

– Vi må ta ut ledere på mellomnivå. Det jeg virkelig er ute etter er ikke å øke farten på avgjørelser, men farten på iverksettelser, sa Chambers.

Børsen reagerte ved å sende Cisco-aksjen ned nesten 10 prosent, skriver New York Times.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 6,2 prosent til 12,4 milliarder dollar. Nettoresultatet økte med 18,4 prosent til 2,3 milliarder dollar. Cisco mener et justert regnskap, som utelukker ekstraordinære éngangsposter som fjorårets patentforlik med Tivo, gir et mer korrekt bilde av den løpende utviklingen. Med disse justeringene øker nettoresultatet med 12,7 prosent.

Juli-kvartalet er det siste i Ciscos regnskapsår. Årstallene, sammenliknet med 2011–2012, viser 5,5 prosent økt omsetning, til 48,6 milliarder dollar, og 24,2 prosent økt nettoresultat, til 10,0 milliarder dollar. Med tilsvarende justeringer som for kvartalet er økningen i nettoresultat langt mer beskjedent, 8,5 prosent.

Som følge av utfordringene i inneværende kvartal antar Cisco at omsetningen vil øke med 3 til 5 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet en vekstprognose på 7 prosent.

Cisco har en allsidig portefølje av produkter, programvare og tjenester, og Chambers er kjent for å ta sorger på forskudd. Nedbemanningen og varslet om nedsatt veksttakt tolkes følgelig som et tegn på at den bedriftsorienterte delen av IT-bransjen vil stå overfor tilsvarende utfordringer de kommende kvartalene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.