BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cisco varsler tynne servere

NC-er belaster servere langt mer enn pc-er. Ciscos forslag til å bremse utviklingen mot stadig tykkere servere, er Micro NC Server, som skal betjene avgrensede grupper av nc-er.

Eirik Rossen
12. juni 1997 - 17:18

Det skal bli interessant å se regnestykkene for dette konseptet, der et titalls nc-er og en "mikroserver" skal erstatte enten et titalls underbrukte men direktekoplede pc-er, eller et titalls foreldede terminaler, også selvfølgelig direktekoplet.

Mikroserverens oppgave vil bli å fordele oppstartrutiner og standard applikasjoner til sine klienter, f.eks. Java-baserte snutter fra Lotus, Corel eller Oracle som tilsammen utgjør regneark, tekstbehandlere, presentasjonsprogrammer med mer. Ved at den grunnleggende nc-kommunikasjonen gjøres lokal, avlaster man både linjene i resten av nettverket og de tyngre serverne. Da faller en vesentlig innvending mot nc-tankegangen, faren for å overbelaste fellesnettverket.

Cisco har allerede et produkt kalt Micro Web Server for firmaer som vil satse minimalt på et lite intranett. Micro NC Server er en ny tilpasning av dette konseptet. Markedsføringen av Micro NC Server skal konsentreres om segmenter der den potensielle gevinsten synes klarest.

Mikroserveren skal bygges rundt en PowerPC-prosessor, antakelig en følge av Ciscos nære samarbeid med IBM i nc-arenaen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.